23948sdkhjf

Velux-fabrikker sætter tal på fyringsrunde

Tirsdag meddelte ovenlyskæmpen Velux, at op mod 430 ansatte skal afskediges på vindueskoncernens fabrikker i Danmark, Tyskland, Polen, Ungarn og Slovakiet. 

Nu sætter direktøren for Østbirk Bygningsindustri og Velterm tal på, hvor mange arbejdspladser der er i fare på de to lokationer.

– Vi påtænker op til cirka 80 afskedigelser. Vi går nu ind i en forhandlingsproces, som man gør, når der er tale om kollektive afskedigelser. Det er en proces, vi har stor respekt for. Udover det kan jeg ikke sige så meget andet på nuværende tidspunkt, siger Kristian Justesen til Horsens Folkeblad.

Afskedigelserne vil ifølge Horsens Folkeblad berøre de timelønnede på de to fabrikker, og dermed er 465 medarbejdere i risikozonen. Direktøren understreger, at antallet af fyringer kan blive justeret undervejs i processen, som skal være afsluttet inden for de næste tre uger.

Også hos Thyregod Bygningsindustri i Give har Velux meddelt, at der er gået forhandlinger i gang.

"I Velux Thyregod har vi ligeledes behov for at lave en kapacitetstilpasning på baggrund af den situation, der er er i samfundsøkonomien lige nu, der påvirker afsætningen af vores produkter. Alle medarbejdere er informeret om situationen, og der er en konstruktiv dialog i samarbejdsudvalget om, hvordan vi gennemfører tilpasningen på den bedst tænkelige måde med respekt for vores kolleger," skriver direktør Lars Henrik Pedersen i en mail til Mester Tidendes søstermedie Wood Supply.

Han oplyser videre, at omfanget af fyringer i Thyregod ikke er i en størrelse, der hører under reglerne for masseafskedigelse, og ønsker af respekt for dialogen i samarbejdsudvalget ikke at kommunikere yderligere.

En usikker økonomisk fremtid

Baggrunden for den forestående fyringsrunde er, at Velux Gruppen siden sommeren har oplevet et fald i salget af ovenlysvinduer som følge af den svære økonomiske situation i samfundet, der påvirker forbrugernes købelyst. Det har resulteret i fulde lagre og et behov for at skrue ned for produktionen på flere af de europæiske fabrikker.

Gennem de seneste måneder har virksomheden igangsat forskellige initiativer for at undgå yderligere tryk på de allerede fyldte lagre ved for eksempel at indføre dage med produktionsstop og et ansættelsesstop. Eksempelvis har man hos Østbirk og Velterm indført fredagsfri, men tiltagene har altså ikke været tilstrækkeligt til at afværge en markant tilpasning af produktionen.

- Desværre betyder det, at vi må sige farvel til dygtige og dedikerede kolleger på nogle af vores fabrikker. Som den økonomiske situation er lige nu, er det nødvendigt, at vi tilpasser vores produktion og forretning, så vi er forberedte på en usikker økonomisk fremtid, udtalte Iben Schmidt Helbirk, EVP People & Organisation i Velux Gruppen, da nyheden om fyringsrunden landede tirsdag.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Konkurser: Se hvilke virksomheder i byggeriet, som måtte dreje nøglen i den forløbne uge
Organisationer i opråb: Der skal investeres kraftigt, hvis dyster udvikling skal vendes
Tag hånd om støvet, mester!
Med hjælp fra en Teleskopkran rejser 27-årig tømrermester træelementhuse i lange baner
Sanistål skifter hele bilflåden til elbiler
Tredje rejsegilde for samme bygherre i Høje Taastrup
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.141