23948sdkhjf

Carl Hansen & Søn i massefyring

Torsdag fik de ansatte hos møbelproducenten Carl Hansen & Søn besked om, at omkring 140 ansatte står over for en afskedigelse. 

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Til avisen oplyser Knud Erik Hansen, direktør og tredje generation hos møbelklassikerproducenten, at situationen de seneste måneder er forværret, og den tilbageholdenhed, man i en periode har mærket hos de skandinaviske forbrugere, nu har bredt sig til andre steder i verden.

– Vi har holdt produktionen kørende uændret på trods af det vigende salg, men nu er vores lagre fyldt helt op, så nu bliver vi nødt til at gribe ind. Det største problem er, at vi ikke kan se lys for enden af tunnelen. Vi ved ikke, hvornår energipriserne falder, og krigen forhåbentlig stopper. Det aner vi ikke, og omstændighederne gør det frygtelig svært at lave budgetter eller planlægge investeringer. Vi har sat alt på pause og skåret ind til benet, siger Knud Erik Hansen til Avisen Danmark.

Han understreger, at det piner ham at måtte tage afsked med de mere end 100 ansatte. Ifølge CVR beskæftigede Carl Hansen & Søns møbelfabrik i august 590 ansatte.

Allerede i september meldte Knud Erik Hansen om et vigende salg på især de skandinaviske markeder. 

– Det går jo – det går ikke fantastisk, men det går, lød det dengang fra direktøren, der understregede, at maskinerne på fabrikken fortsat blev betjent i flere skift, og at ordrebogen stadig var fornuftigt fyldt.

– Så vi skal nok klare den fint året ud, men jeg tror, at 2023 bliver hård, lød Knud Erik Hansens vurdering i september

Opbremsningen kommer i kølvandet på tolv rekordår i rap for den fynske familievirksomhed, der kom ud af 2021 med en omsætning på 966 mio. kr., og et resultat før skat på 176 mio. kr. 

Læs også: Carl Hansen & Søn-direktør på amerikansk offensiv midt i hård fyringsrunde

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094