23948sdkhjf

NCC indleder endnu en del af milliardprojekt

I sidste uge var der første spadestik på spildevandsselskabet Biofos’ milliarddyre udbygningsplan, der omfatter udbygning af Renseanlæg Lynetten og Renseanlæg Damhusåen. Udbygningsplanen rummer flere udvidelsesprojekter, hvor et af de største er Vandlinjen, der skal foregå på Renseanlæg Damhusåen.

Nu går konsortiet VEK (Vandlinjens Entreprise Konsortie), som består af NCC Danmark og Envidan, så for alvor i gang med at udvide kapaciteten, oplyser entreprenørselskabet i en pressemeddelelse.

Projekt Vandlinjen går ud på, at der skal kunne ledes en større vandmængde gennem anlægget – kapaciteten skal øges.

Anlægget skal overholde fremtidige udlederkrav, hvor især den hydrauliske kapacitet skal øges på den biologiske del af renseanlægget for at imødekomme befolknings- og erhvervsudviklingen i oplandet.

– Det er en ambitiøs, men også kompleks plan vi har lagt for udbygningen af Renseanlæg Damhusåen. For vi skal både bygge om og rense spildevand på samme tid. Det stiller store krav til planlægning og styring, siger Biofos’ direktør John Buur Christiansen ifølge pressemeddelelsen om projektet.

De to konsortieparter suppleres af Sweco som underrådgiver for NCC på konstruktioner, geoteknik og miljø foruden NCC-selskabet Hercules på spuns og grundvandssænkning.

Mange elementer

For at øge renseanlæggets kapacitet i Projekt Vandlinjen bliver udnyttelsen af eksisterende anlæg også optimeret. I projekt bygges blandt andet et nyt fordelerbygværk, og der anlægges fire nye efterklaringstanke – et komplekst projekt, der skal gennemføres, mens det eksisterende anlæg holdes i drift gennem hele processen.

Tiltagene vil gøre Renseanlæg Damhusåen i stand til at håndtere langt større mængder spildevand. Anlægget vil gå fra at kunne behandle 10.000 kbm spildevand i timen til 15.000 kbm i timen og kortvarigt 17.000 kbm i timen. Det betyder samtidig, at risikoen for bypass (udledning af spildevand, som kun har været igennem den mekaniske renseproces) minimeres betydeligt.

– I Envidan er vores rolle i projektet at varetage hele proces- og hydraulikdesignet samt maskin- og el-entreprisen. I forbindelse med optimeringen af renseanlægget, vil vi trække på viden fra de udbygningsprojekter, vi allerede er involveret i på Renseanlæg Damhusåen, siger forretningsdirektør i Envidan, Søren Bruun Hansen, i pressemeddelelsen.

Samarbejdet mellem Envidan A/S og NCC Danmark A/S tager sit afsæt i tidligere konsortier, blandt andet i forbindelse med opførelsen af Dannemare Renseanlæg og Mariager Fjord Renseanlæg, og parterne er i øjeblikket i gang med en større totalentreprise på et nyt renseanlæg i Assens.

Vandlinjen forventes klar i slutningen af 2024, mens hele Biofos’ udbygningsplan forventes gennemført i 2027.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Digital sikkerhed kan give et forspring til konkurrenterne
Lokal anlægsentreprenør vinder stor driftsopgave i Holstebro
Som bevaringshåndværker bliver man en del af historien - med løsninger til fremtiden
Direktør for stort byggefirma: Vi blev nødt til at afskedige medarbejdere
Ny varehuschef i Bauhaus: Missionen er en arbejdsplads, hvor medarbejderne møder glade ind
Konkurser: Se hvilke virksomheder, som måtte dreje nøglen i den forløbne uge
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.109