23948sdkhjf

Stark runder heftigt år i byggeriet af med store investeringer

Trælastkæmpen Stark Group overhalede sine egne vækstforventninger ved fortsat at vinde markedsandele og gennemføre 12 akkvisitioner i særligt Sverige og Tyskland. Det tyske marked udgør i dag halvdelen af virksomhedens omsætning.

Det skriver Stark Group i en pressemeddelelse om det netop offentliggjorte resultat for finansåret 2021/22.

Omsætningen voksede med hele 21,2 pct. til 44,6 mia. kr. Fremgangen var drevet af ovennævnte opkøb, øgede markedsandele og prisudviklingen på byggematerialer, der i særligt første del af året var præget af akut mangel og markante prisstigninger i en periode, hvor efterspørgslen var højere end kapaciteten i markedet.

Mens priserne på byggematerialer var ustabile, havde trælastgiganten et godt greb om sine omkostninger. Gruppen fastholdt således bruttoavance på 25,7 pct. og opnåede via omkostningsfokus og effekt fra opkøb en vækst i EBITDA på 41,1 pct., så elskabets justede EBITDA endte på 3,6 mia. kr.

– Vi har været igennem et år, der på alle måder har været ekstraordinært. Første halvår var præget af pandemi, mangel på byggematerialer og meget stor aktivitet i byggeriet. Det gav travlhed, som vi aldrig har set det i nyere tid, siger finansdirektør Sisse Fjelsted Rasmussen i pressemeddelelsen.

– Det seneste halvår var præget af inflation og følgerne af krig i Ukraine. Den helt ekstraordinære travlhed i særligt første halvår har ført til et resultat, som vi er stolte af, og som har givet os mulighed for at øge investeringerne betydeligt i virksomheden, tilføjer hun.

Stark Group A/S
Regnskabsår 2021/22 2020/21
Valuta mio. kr. mio. kr.
Omsætning 44.603 36.821
Bruttofortjeneste 11.465 9.431
Justeret EBITDA* 3.564 2.522
*Justeret EBITDA er defineret som EBITDA ekskl. ikke-tilbagevendende poster af væsentlig og ekstraordinær karakter, som der justeres for med henblik på at give et sammenligneligt billede af STARK Groups underliggende forretning.
Kilde: Stark Group A/S

– Vi ser ind i et akkvisitionsmarked

Investeringerne, som sidste år talte 12 opkøb, fortsætter. Stark Group tilkøbte således i sidste uge endnu en halv mia. kr. i omsætning fra de norsk-svenske flisespecialister FagFlis og FF Kakel.

– Vi har bragt os selv i en position, hvor vi på tværs af virksomheden kan eksperimentere med nye forretningskoncepter inden for bæredygtighed og nye digitale løsninger. Vi har en solid underliggende vækst og står stærkt. Derfor kunne vi accelerere vores vækst med en offensiv opkøbsagenda, der styrker vores lederskab, siger Sisse Fjelsted Rasmussen i en kommentar til ekspansionerne og fortsætter:

– Vi ser ind i et akkvisitionsmarked, hvor finansieringen er blevet vanskeligere og dyrere. Samtidig ser vi, at flere og flere sælgere har taget bestik af de nye markedsvilkår og tilpasser deres forventninger til markedets værdiansættelser. Vores vurdering er, at vi fortsat ser ind i et attraktivt marked for virksomhedshandler.

Efter de mange opkøb og udviklingen forventer Stark Group i det igangværende finansår, 2022/23, at øge sin omsætning til 45,4 - 48,4 mia. kr. og sit justerede EBITDA til 3,6 - 3,8 mia. kr.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Digital sikkerhed kan give et forspring til konkurrenterne
Lokal anlægsentreprenør vinder stor driftsopgave i Holstebro
Som bevaringshåndværker bliver man en del af historien - med løsninger til fremtiden
Direktør for stort byggefirma: Vi blev nødt til at afskedige medarbejdere
Ny varehuschef i Bauhaus: Missionen er en arbejdsplads, hvor medarbejderne møder glade ind
Konkurser: Se hvilke virksomheder, som måtte dreje nøglen i den forløbne uge
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.125