23948sdkhjf

Kan du energirenovere, så kom med på Håndværkerlisten -  dine konkurrenter er der måske allerede, mester!

På Håndværkelisten er virksomhederne sorteret efter, hvor de bor i forhold til forbrugerens bopæl, hvilke ordninger de er med i, og hvilke autorisationer de har

Både private danske boligejere, boligselskaber og -administratorer, kommunerne, regionerne, staten samt erhvervsvirksomheder kaster i denne tid blikket mod energibesparelser, herunder energirenovering af boliger og ejendomme . Det er energiprisernes himmelflugt og de generelle klimamål, som har sat yderligere fokus på mulighederne for besparelse og som samtidig har øget efterspørgslen efter kvalificerede håndværkere.

Som ved alle andre former for byggeopgaver, så forsøger bygherren at sikre sig, at de håndværksfirmaer, som skal udføre opgaven, er kompetente. Ofte er det også et krav fra både private boligejere og andelsboligforeninger, at håndværksfirmaet er medlem af en garantiordning.

Derfor lægger private boligejere, andelsboligforeninger og det offentlige ofte vejen forbi Energistyrelsens SparEnergi.dk, hvor der er information og rådgivning om en lang række energibesparende foranstaltninger. Her er også en liste over håndværkere, Håndværkerlisten,  så forbrugerne får mulighed for at finde en lokal håndværker til en konkret energieffektiviseringsopgave.

Så, hvis du driver en håndværksvirksomhed, som kan påtage sig energirenoveringsopgaver og lignende, så kan det være en god ide at blive optaget på Håndværkerlisten.

Det er gratis for virksomheder at tilmelde sig Håndværkerlisten.

Energiløsninger og garantiordning

Det er som nævnt Energistyrelsen, som via SparEnergi.dk stiller Håndværkerlisten til rådighed for enhver, som vil energioptimere boliger og ejendomme. For at blive optaget på listen, skal håndværksvirksomhederne bruge de såkaldte energiløsninger, som anviser, hvordan man korrekt udfører en energirigtig forbedring af boligen. Alle håndværkere på listen skal desuden omfattet af en garantiordning.

Garantiordninger

For at komme på Håndværkerlisten skal din virksomhed være medlem af én af disse garantiordninger:

  • Byg Garantiordning
  • Tekniqs Garantiordning
  • Arbejdsgivernes garantiordning (Håndværkergaranti)
  • Dansk Håndværk Garantiordning
  • KA’s garantiordning (Håndværkergaranti)
  • AKB-garanti
  • VPO's Garanti
  • Danske Tagdækkermestres Brancheforenings Garantifond
  • Glarmesterlaugets Garantiordning

Kilde: Energistyrelsen/SparEnergi.dk

Håndværksfirmaerne skal leve op til energiløsningernes beskrivelser og lovkrav til udførelsen, før de kan registrere sig på listerne over energiløsninger.

En energiløsning er en beskrivelse af, hvordan man forbedrer boligen eller ejendommen mest energieffektivt og byggeteknisk korrekt. De enkelte energiløsninger dækker forskellige elementer i huset, så man som forbruger på den vis kan få hjælp til alle dele af sit hus eller ejendom.

På Håndværkelisten er virksomhederne sorteret efter, hvor de bor i forhold til forbrugerens bopæl, hvilke ordninger de er med i, og hvilke autorisationer de har, som er relevante i forbindelse med den enkelte løsning. Forbrugerne kan søge direkte på en specifik virksomhed, hvis de vil se, om en bestemt håndværker er tilmeldt en konkret energiløsning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ny rekord i bæredygtighed: Fremtidens byggeri ligger i Sydhavnen
Private har taget, hvad de kan bruge - nu går nedrivning ind i ny fase
Stigning i indbrud i varebiler - sådan holder du tyvene ude!
DI tager på roadshow om nye EU-krav: Det er en kæmpe opgave
Håndværker skød sig i kinden med sømpistol
Håndværkerforening har været Silkeborgs faste støtte i 160 år
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.078