23948sdkhjf

Generationsskifte: Søn tager over efter far

Nikolaj Baron overtager sin fars rolle som ejer og direktør i KS Tree Care ApS

Det bliver i familien for Greve-virksomheden KS Tree Care ApS.

Efter et parløb de seneste 12 år tager Nikolaj Baron fra årsskiftet over efter sin far Kim Poulsen, der sammen med en tidligere partner stiftede selskabet for 22 år siden. 

Nikolaj Baron køber Kim Poulsen ud af virksomheden med et gældsbrev. Og generationsskiftet gennemføres samtidigt med, at virksomheden indvier nye kontor- og mandskabsfaciliteter på matriklen i Greve.

- De seneste tre år har vi arbejdet målrettet på at gøre KS Tree Care så stor og veldrevet, at virksomhedens overskud kan finansiere Nikolajs overtagelse af butikken, siger Kim Poulsen i en pressemeddelelse.

I perioden er bruttofortjenesten vokset med cirka 46 pct. til 9,9 mio. kr., mens overskuddet før skat går fra 1,2 til 1,5 mio. kr., og virksomhedens medarbejderstab er vokset fra 13 til 18 fuldtidsansatte.

Fra driftsleder til direktør

Nikolaj Baron er med egne ord "vokset op med virksomheden" og har arbejdet der, siden han blev anlægsgartner for 12 år siden. 

Senest har han fungeret som driftsleder gennem halvandet år. En stilling, hvor han ifølge Kim Poulsen har overgået sin far:

- Af os to er det helt klart Nikolaj, der har mest flair for driften. Jeg er glad for at se, hvordan han har vundet kundernes tillid og kan motivere medarbejderne. Og jeg er glad for at have fået noget mere frihed og fritid, fortæller Kim Poulsen, der fortsætter i virksomheden og skal arbejde med relationer og salgsarbejde. 

Vil være de største og bedste

Med generationsskiftet er kursen for fremtiden klar. Målet ifølge Nikolaj Baron er, at virksomheden skal være "de største og bedste" inden for træfældning og træpleje. At der skal vindes flere opgaver med vedligeholdelse af grønne arealer, og at væksten skal fastholdes.

Kunderne tæller alt fra andre anlægsgartnere til boligselskaber og kirkegårde og dækker over såvel private som virksomheder og offentlige kunder – blandt andre Glyptoteket, Naturhistorisk Museum. Louisiana og Bakken.

Kort om virksomheden og generationsskiftet

  • KS Tree Care blev etableret for 22 år siden af Kim Poulsen og en tidligere partner. 
  • Virksomheden beskæftiger sig med træpleje og grøn pleje - herunder beskæring og fældning af træer, stubfræsning og fjernelse af bjørneklo samt træplantning, etablering af grønne arealer og landskabspleje.
  • Nikolaj Baron overtager KS Tree Care og får titel af direktør medio 2023
  • Han køber sin far Kim Poulsen ud af virksomheden med et gældsbrev, og virksomhedens overskud de kommende år betaler af på gælden. Hvor lang tid det tager afhænger af den endelige pris for virksomheden og kommende overskud
  • Kim Poulsen fortsætter som ansat i virksomheden

K&S TREECARE ApS
Mio. kroner 2021/22 2020/21 2019/20
Bruttofortjeneste 9,9 8,5 6,8
Driftsresultat 2,0 1,6 1,3
Resultat før skat 1,9 1,5 1,2
Årets resultat 1,5 1,3 1,0
Egenkapital 2,0 1,5 3,1
Antal ansatte 18 16 13
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078