23948sdkhjf

Tre nye 18V-værktøjer tager kampen op med 230V-maskiner

Bosch udvider Biturbo-serien med tre nye 18V-værktøjer; en bajonetsav, en vinkelsliber og en borehammer

Biturbo-serien, som er den stærkeste 18V-drevne værkstøjsserie fra Bosch er netop blevet udvidet med tre nye værktøjer. Biturbo-serien er blandt andet udviklet for at matche 230V maskiner med ledning – og maskinerne i serien yder helt op til 2.000 Watt.

Serien udvides nu med vinkelsliberen GWS 18V-180 PC, borehammeren GBH 18V-40 C og bajonetsaven GSA 18V-28.

Allerede ved første øjekast skiller vinkelsliberen sig ud med sit 90-graders drejede gearhus og 180 mm skæreskive, men med samme størrelse som en normal en-håndsvinkelsliber. Ifølge Bosch er den nye vinkelsliber mindst 30 pct. lettere og mindre end konventionelle vinkelslibere, samtidig med at den har en skæredybde på 61 mm - i stil med en normal 2-håndsvinkelsliber.

Og selvom vinkelsliberen er blevet mindre, så er Bosch ikke gået på kompromis med sikkerheden. Takket være Protection Switch, KickBack Control, Drop Control og den intelligente bremsefunktion er håndværkeren godt beskyttet og har fuld kontrol over værktøjet, også når der arbejdes på udsatte steder som stilladser eller tage.

Der har også været fokus på sikkerhed i forbindelse med udviklingen af den nye borehammer. Skulle boret sætte sig fast, så slukker motoren på en brøkdel af et sekund ved signal fra den integrerede sensor. Det er med til at reducere risikoen for hånd- og armskader.

Ifølge Bosch, så kan den nye 18V borehammeren bore huller på op til 40 mm både hurtigt og præcist i beton, og med batteriet placeret foran på hammeren bliver værktøjet også lettere at anvende.

Borehammeren har desuden tre arbejdstilstande, Soft, Auto og Favorit, som brugeren kan skifte imellem, alt efter hvilke materiale man arbejder med. Borehammeren har desuden et interaktivt HMI-display, som viser batteriets status, og hvor individuelle behov for hammeren kan tilpasses.

Bosch har også lanceret en ny bajonetsav i 18V Biturbo-serien, som arbejder på samme niveau som et 1.100 W-elværktøj med ledning. Ned et stort sortiment af tilbehør kan man altid finde den rette klinge til SDS-fatningen, uanset om det er arbejde tæt på en væg eller over hovedet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Gennem et halvt århundrede har limproducent og lokalt dagtilbud haft glæde af hinanden
To af tre byggevirksomheder har polstret sig til krise
Hemmeligt rum til mudrede træsko og arbejdshandsker som lugter af diesel
Inflationen falder en smule i eurolandene
Gry viste sit unikke murertalent frem ved WorldSkills
Kappestrid om tegl-testhus afgjort - se hvem der skal bygge
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.109