23948sdkhjf

Dana Lim fortsætter sin vækstrejse på 13. år

En af nordens førende producenter af lim, spartel- og fugemasse har netop præsenteret et regnskab, hvor opsætning markedsandel og antallet af medarbejdere steget. Køge-virksomheden er dog ikke gået uberørt gennem prisstigninger på råvarer

Har man fulgt med på sidelinjen hos Dana Lim de seneste år, kommer et positivt regnskab fra den Køge-baserede producent af lim, spartel- og fugemasse nok ikke som den store overraskelse. Det er nemlig 13. år i træk, at virksomheden vækster.

Dana Lim, der blev grundlagt i 1929 og ejes af Kai Hansens Fond, har i regnskabsåret opnået en omsætning på 691,5 mio. kr. Det er en vækst på hele 115 mio. kr. eller næsten 20 % i forhold til forrige regnskabsår. Dana Lim lander dermed på et overskud før af- og nedskrivninger på 36,9 mio. kr. Derfor erklærer adm. direktør Lars Christensen sig også godt tilfreds med årets resultat i den udsendte pressemeddelelse.

- Set i lyset af de omfattende prisstigninger på råvarer, vi har oplevet, og som det ikke har været muligt at føre videre ud i markedet, er dette bestemt et helt igennem acceptabelt resultat. Det er især tilfredsstillende, at det er 13. år i træk, at vi præsenterer en vækst på toplinjen samtidig med at vi øger både salg og markedsandel.

Det har dog ikke været et problemfrit år. Også Dana Lim har været udfordret af de ustabile globale  forsyningskæder og de markante prisstigninger på råvarer og materialer. 

Det bærer indtjeningen i producentens seneste regnskab præg af, hvor der ses et fald i EBITDA fra 7,4 % i regnskabsåret 2020/2021 til 5,3 % i 2021/2022.

Vækst i økonomi og mandskab på tværs af brancher

Dana Lim har i 2021/2022 formået at vinde markedsandele i både bygge- og industrisektoren. Det er primært sket gennem opkøbet af PKI Supply A/S i 2020, der blev andet blev erhvervet med det med det formål at udvide kompetencerne i industrisegmentet som leverandør af limsystemer til industrier som fx træ- og møbelindustrien.

Den fortsatte vækstrejse afspejler sig også i en udvidelse i arbejdsstyrken hos Dana Lim, hvor der er kommet 22 medarbejdere til. Virksomheden har af flere omgange opnået certificeringen Great Place to Work, og det er ifølge Lars Christensen vigtigt, at motiverede og glade medarbejdere fortsat er et fokus på den igangværende vækstrejse.

- Vores medarbejdertrivsel og brand som arbejdsgiver er noget, vi fokuserer meget på, for det har ikke kun betydning for vores nuværende medarbejdere men også for vores evne til at tiltrække fremtidige dygtige medarbejdere

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ny rekord i bæredygtighed: Fremtidens byggeri ligger i Sydhavnen
Private har taget, hvad de kan bruge - nu går nedrivning ind i ny fase
Stigning i indbrud i varebiler - sådan holder du tyvene ude!
DI tager på roadshow om nye EU-krav: Det er en kæmpe opgave
Håndværker skød sig i kinden med sømpistol
Håndværkerforening har været Silkeborgs faste støtte i 160 år
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.173