23948sdkhjf

Lærlinge under 18 år må drikke alkohol til julefrokosten – men der er grænser

Før mester og svende begynder at hælde øl og snaps på de unge lærlinge, så skal det foregå ved et privat arrangement

- Der findes ingen regler for mindreåriges indtagelse af alkohol, når der er tale om private arrangementer. Derfor kan man som udgangspunkt servere alkohol til unge under 18, hvis julefrokosten for eksempel bliver holdt i virksomhedens egne lokaler.

Det forklarer Lone Alstrup, chefkonsulent i Tekniq Arbejdsgiverne i organisationens nyhedsbrev til medlemmerne.

Men før mester og svende begynder at hælde øl og snaps på de unge lærlinge, så skal det altså foregå ved et privat arrangement. Holdes julefrokosten i et offentligt lokale, for eksempel på en restaurant eller til en fest sammen med andre virksomheder, er der tale om et offentligt rum, hvor der ikke må udskænkes alkohol til unge under 18 år.

Chefkonsulent Lotte Alstrup understreger, at hvis man beslutter at holde julefrokosten i private rammer og vælger at servere alkohol til medarbejdere under 18, så bør man som virksomhed forholde sig til, hvordan man sikrer, at den unge ikke får for meget at drikke. Og at det øvrige selskab opfører sig ansvarligt over for den unge under festen.

- Når virksomheden planlægger julefrokosten, bør man melde ud i god tid om de unge medarbejdere må drikke alkohol til julefrokosten og give besked til de unges forældre om beslutningen – og evt. indhente en godkendelse fra forældrene, hvis der serveres alkohol, fremhæver Lone Alstrup, som også råder til, at virksomheden planlægger hvem (en ledelsesrepræsentant), der under julefrokosten er ansvarlig for, at den unge ikke drikker for meget.

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066