23948sdkhjf

Vojens-tømrermester lokker lærlinge til med digitale værktøjer

Entreprenør- og tømrerfirmaet Byggeriget har godt fat i rekrutteringen af lærlinge

Virksomhederne i byggeriet leder med lys og lygte efter kvalificeret arbejdskraft. Og alle midler tages i brug. Som udgangspunkt er gode arbejdsforhold og en god løn jo helt afgørende, men hos entreprenør- og tømrervirksomheden Byggeriget i Vojens, har man konstateret, at der også er noget andet, som kan være med til at tiltrække arbejdskraft - især lærlinge.

- Vi oplever, at digitale værktøjer er med til at tiltrække lærlinge, fortæller Kaj Bundgaard, direktør og ejer af Byggeriget sammen med Torben Larsen. De to fusionerede deres tidligere entreprenør- og tømrervirksomheder og etablerede Byggeriget ApS i 2013. I dag udfører firmaet alt murer-, tømrer- og kloakarbejde.

- Vi har mindst tre lærlinge ad gangen og når lærlingene søger læreplads hos os, og vi fortæller, at vi ikke har en masse papirer, men arbejder digitalt på telefonerne, så er det tydeligt, at de sætter pris på det. Det har vi især kunnet mærke de seneste år, siger Kaj Bundgaard og tilføjer, at minimum én på hvert hold har en tablet, hvor de har tegninger og kan lave kvalitetssikring på.

Vi er en blandet landhandel med både murere, tømrere og kloak- og betonfolk ansat. Derfor får lærlingene en alsidig uddannelse her. Vi laver alt fra små skyggelister til store industrihaller. Direktør og medindehaver Kaj Bundgaard, Byggeriget ApS

- Vi tidsregistrerer desuden på vores mobiler og tablets på hver sag. Torben og jeg godkender og sender timerne videre til vores lønmedarbejder, som laver løn i vores EG-program, der håndterer de forskellige overenskomster, vi har. Vi er godt med i digitaliseringen i firmaet, fremhæver Kaj Bundgaard.

Virksomheden, som har 21 ansatte, har fingeren så meget på den digitale puls og rekrutteringen af lærlinge, at den er blevet hædret med Årets Lærepladspris, tildelt af Dansk Industri Sønderjylland.

- Vi er en blandet landhandel med både murere, tømrere og kloak- og betonfolk ansat. Derfor får lærlingene en alsidig uddannelse her. Vi laver alt fra små skyggelister til store industrihaller.

Nogle lærlinge bliver her efter at de er udlært, mens andre gerne vil prøve noget nyt. Vi oplever også, at udlærte kommer tilbage igen, fortæller Kaj Bundgaard, som er blandt de mange tømrervirksomheder, som prioriterer det at have lærlinge meget højt.

Sådan er det ikke i alle af de ca. 4.700 tømrervirksomheder, som er godkendt til at have lærlinge. Hele 38 pct. - altså mere en hver tredje - har ingen lærlinge ifølge 2022-tal fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188