23948sdkhjf

Firma bag apps til byggepladsen vinder fornem pris

Den danske techvirksomhed Dalux har vundetprisen som 'EY’s Entrepreneur of the Year'. Virksomhedens succesfulde rejse med vækst for syvende år i træk bygger på digitale løsninger rettet mod optimering af byggebranchen.

Torsdag aften var der awardshow i København med vækstkonkurrencen“EY Entrepreneur Of The Year 2022”. Her vandt techvirksomheden Dalux hovedprisen. Begrundelsen for hæderen gik dels på virksomhedens regnskabstal og dels en kvalitativ vurdering af hver kandidat til prisen.

Med prisen i rygsækken skal Dalux repræsentere Danmark ved den internationale finale i Monaco. Det er dog ikke nyt for de to brødre, Torben og Bent Dalgaard, at rejse udenlands med deres produkter, der for længst har rejst ud over landegrænser.

Siden virksomhedens start i 2005 har udviklet digitale løsninger til byggebranchen. Særligt har Dalux ramt en guldåre med deres førende løsning til mobilvisning 3D-modeller, der er den mest brugte bygge-app i Europa. Appen bruges i 147 lande og på 500 millioner kvadratmeter 3D-modeller.

Om Dalux

  • 700.000 brugere i 150 lande, hvor der er betalende kunder i de 40 af dem.
  • 100.000 billeder tages hver dag med Dalux-appen.
  • Har den mest brugte bygge-app i Europa, der bruges på 500 millioner kvadratmeter 3D-modeller, hvilket er dobbelt så meget, som der samlet bygges i Tyskland på et år.
  • Først i verden til at lancere fuldt funktionel augmented reality-teknologi til mobiltelefoner, der viser et mix af virkelighed og 3D-byggetegninger alt efter lokation og hvad man peger på, lidt ligesom røntgensyn.
  • Stiftet i 2005.
  • 300 ansatte, november 2022.

Transparens der hjælper med at spotte fejlene i tide

I pressemeddelelsen udtaler Dalux, at deres løsninger har til formål at skabe transparens i en branche, hvor det tidligere kunne være svært at opdage og få udbedret fejl i tide. Den mission lægger de yderligere kræfter i med lanceringen af deres nyeste produkt, SiteWalk, der beskrives som en “streetview-style”-funktion til dokumentations på byggepladsen.

Med SiteWalk skal en byggepladsmedarbejder blot skal gå en tur rundt på pladsen med et kamera spændt på hovedet. Derefter har entreprenør, underleverandører og bygherre overblik over fremdrift og kvalitet på byggeriet. I pressemeddelelsen udtaler Dalux, at den hurtige og klare billeddokumentation eliminerer diskussioner om ansvaret for fejl, som kan udbedres hurtigt, og dermed hæve kvaliteten af byggeriet.

- Antallet af byggeskandaler er højt, og vores løsning kan ikke bare tage toppen af tallet, men brugt rigtigt kan det sikre kvaliteten i alle stadier af byggeriet, og det burde være højeste prioritet i en tid med materialemangel, siger Torben Dalgaard ifølge pressemeddelelsen.

Kameraet er et relativt billigt standardkamera, og Dalux er de første i verden til at integrere sådan en løsning i de mange arbejdsgange, der ligger i en BIM-løsning. Dermed er det en relativ billig løsning for kunden, der tilføjer stor værdi til byggepladserne. En værdi som de ifølge Torben Dalgaard ikke har råd til at gå på kompromis med.

-Dalux har succes fordi vi leverer kvalitetssikring til byggepladser, og man kan ikke fravælge kvalitet – slet ikke under en recession. Kunderne har brug for det, det er ‘need to have’, ikke ‘nice to have.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095