23948sdkhjf

Gælden nærmer sig 500 millioner efter Kolding-entreprenørs konkurs

I alt er fire selskaber i Adsbøll koncernen gået konkurs. Ud over Adsbøll Entreprise og moderselskabet, Adsbøll Holding, gælder det søsterselskaberne Adsbøll Ejendomme og Bega Grunde.

Gælden efter konkursramte Adsbøll Entreprise løber nu op i 495,9 mio. kr. Det skriver JV.dk med henvisning til en opgørelse fra kuratorerne fire måneder efter Kolding-entreprenørens konkurs i juli måned.

Broderparten af det store millionbeløb er gæld til simple kreditorer, altså underleverandører og andre, der har solgt varer til det konkursramte firma.

Aktivsiden ser dog helt anderledes ud. 3,9 mio. kr. er aktiverne opgjort til. Tallet kan dog ændre sig, bemærker JV.dk med henvisning til, at der er et mellemværende med Skat om moms samt med det – ligeledes konkursramte moderselskab – Adsbøll Holding. Desuden kan en række uafsluttede sager skabe yderligere indtægter - eller koste endnu mere. 

På tidspunktet for konkursen var Adsbøll Entreprise beskæftiget på 14 projekter, som konkursboet efterfølgende har forsøgt at få løst - nogle med succes.

I alt er fire selskaber i Adsbøll koncernen gået konkurs. Ud over Adsbøll Entreprise og moderselskabet, Adsbøll Holding, gælder det søsterselskaberne Adsbøll Ejendomme og Bega Grunde.

Anderledes er det gået for de to øvrige selskaber i koncernen, som er blevet solgt fra: Adsbøll Renovering, der som tidligere beskrevet af Licitationen blev overtaget af medgrundlægger og adm. direktør Jørgen List Pedersen den 23. august samt Adsbøll Service, som blev solgt til Aalborgensiske Jørgensen & Partnere Holding ApS 25. august.

Ikke muligt at tilvejebringe likviditet

Adsbøll Entreprise indgav konkursbegæring 11. juli, og i kølvandet blev alle 47 beskæftigede medarbejdere opsagt.

Dagen efter konkursen fortalte kurator Anders Hoffmann Kønigsfeldt til Licitationen , at konkursen blev udløst af to byggesager, der gik "skævt" og medførte et stort likviditetspres, hvorfor situationen ikke kunne løses "på den korte bane".

En smule nærmere årsagerne kommer kuratorne ifølge JV.dk i den nye redegørelse

"For så vidt angår årsagerne til konkursens indtræden, kan det oplyses, at selskabet, som de fleste øvrige entreprenører, havde udfordringer i relation til stigende priser samt den uro, som har præget entreprenørbranchen særligt i 2022. Disse forhold kombineret med, at selskabet havde nogle få større entrepriser, som det blev vurderet, at det var nødvendigt at tilføre betydelig likviditet for at kunne færdiggøre og som det ikke var muligt at tilvejebringe medførte, at ledelsen for selskabet var nødsaget til at indgive konkursbegæring," står der ifølge avisen.

Adsbøll Entreprise kom ud af 2021 med et resultat før skat på 10,2 mio. kr. og en egenkapital på 53 mio. kr. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095