23948sdkhjf

Gennem et halvt århundrede har limproducent og lokalt dagtilbud haft glæde af hinanden

I næsten 50 år har limproducenten, Dana Lim, beskæftiget personer fra lokalområdet med nedsat psykisk og ofte også fysisk funktionsevne. Medarbejderne arbejder det antal timer, de kan kapere, fra det lokale arbejds- og samværstilbud ITC, som Dana Lim har leveret maskiner og udstyr til.

300 meter fra Dana Lims hovedsæde i Køge ligger et af ITC's værksteder, hvor mennesker med psykiske og fysiske udfordringer bosiddende i Køge kommune arbejder.

 I næsten 50 år har de to næsten-naboer været bundet sammen i et samarbejde, der skaber reel værdi for lim- og fugeproducenten, samtidigt med at det skaber stor værdi for de tilknyttede borgere.

- Arbejdet som borgerne tilknyttet ITC udfører for Dana Lim er det, som jeg vil kalde meningsfuld beskæftigelse. Der findes mange tilbud, men det her er reelle opgaver med deadlines, da vi jo har en forpligtigelse over for Dana Lim. Det giver en endnu større tilknytning til arbejdet og skaber en anden værdi for borgerne, udtaler ITCs socialpædagog Johnny Ranøe-Wiinh Bach i en pressemeddelelse.

Han fortæller videre, at medarbejderne sætter en stor ære i arbejdet. De får en følelse af at bidrage til samfundet med værdi, når de kan gå ned i en butik og se produkter på hylderne, som de har været med til at lave. Glæden stråler ud af dem, når de støder på et Dana Lim produkt, forklarer Johnny Ranøe-Wiinh Bach.

310.000 tuber lim og 195 kilometer fugebånd – bare i år

Arbejdet som udføres, er da bestemt heller ikke bare småopgaver for velgørenhedens skyld, men opgaver der lige så vel kunne være udført af en medarbejder fra Dana Lim.

- Det er arbejde af høj kvalitet, som vi derfor også gerne betaler for. Og for at sætte deres arbejde i perspektiv så har borgerne hos ITC alene i 2022 pakket 310.000 tuber lim og 195 kilometer fugebånd, fortæller Christina Würtz Johansen, der er ansvarlig for Dana Lims samarbejde med ITC.

Samtidigt er Dana både stolt og glad over, at man kan bidrage til lokalsamfundet på baggrund af et ligeværdigt samarbejde i stedet for ren velgørenhed, fortæller hun. Og samarbejdet er det længste med andre lokale aktører i Køge-området, som Dana Lim har. Det går faktisk så langt tilbage, at man i virksomheden ikke kan finde starttidspunktet i egen annaler.

- Vi ved, at der på ITC's værksted hænger en flyer omhandlende samarbejdet, som er dateret til 1976. Så omkring de 50 år er bestemt et godt bud på, hvornår det startede, fortæller Christina Würtz Johansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079