23948sdkhjf

Sanistål skifter hele bilflåden til elbiler

Sanistål arbejder målrettet på at reducere sit klimaaftryk markant, og nu er turen kommet til virksomhedens firmabiler. Fra 1. januar 2023 vil medarbejdere i Sanistål alene kunne vælge en el-firmabil.

- Sanistål er en ansvarlig virksomhed, og vi har konstant fokus på at reducere vores klimaaftryk. Det er vores ambition, at Sanistål skal være net-zero senest i 2030. Et stort skridt på vejen tages nu, hvor vi har besluttet at omlægge hele vores bilflåde til elbiler, siger Claudio Christensen, CEO i Sanistål, i en pressemeddelelse.

Biler er den største post i Saniståls klimaregnskab

I dag er CO2-udledningen fra firmabilerne den største post i klimaregnskabet. Hele 42 procent af Saniståls samlede CO2-udledning stammer fra 181 firmabiler, hvoraf langt de fleste kører på diesel eller benzin.

- Vi har frem til nu forsøgt at motivere vores medarbejdere til at vælge en el-firmabil, men vi må erkende, at det går for langsomt, hvis vi virkelig vil gøre en forskel for miljøet. Derfor har vi besluttet, at det fra næste år ikke længere er en mulighed at få en firmabil, der kører på diesel eller benzin. Alle nye firmabiler i Sanistål vil fremover være elbiler, siger Claudio Christensen.

Næste år bliver der sat ladestandere op ved 15-20 Sanistål-lokationer rundt omkring i landet.

Glad for at køre i en bil, der ikke forurener

Kim Trandberg Kjøller var den første sælger i Sanistål, der skiftede til en elbil. Det er nu mere end et år siden, og han er glad og tilfreds med, at han nu belaster miljøet mindre.

- Jeg har det godt med at køre rundt i en bil, som ikke forurener. Vi skal jo passe på vores fælles miljø, så der også er noget tilbage til vores børn og børnebørn, siger Kim Trandberg Kjøller.

Han synes, at det er en god ide, at alle hans kolleger nu også kommer til at køre elbil.

- Elbiler er helt klart vejen frem, og jeg har kun gode erfaringer. Det er behageligt og sjovt at køre elbil, og så sender det et godt signal til omverdenen om, at Sanistål er en ansvarlig virksomhed, der gerne vil passe på miljøet, siger han.

Omlægningen af Saniståls bilflåde vil foregå over de næste tre år i takt med, at de nuværende firmabiler skal skiftes. Det er forventningen, at der kun er elbiler i Saniståls bilflåde i løbet af 2027.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Mangler elever - benhård rekrutteringskamp om de unge i byggecentrene
Køkkenkonkurs: 12 af 13 bundlinjer var i rødt
Aarsleff-ejet anlægsentreprenør taber omsætning, men ledelsen er alligevel tilfreds
Generationsskifte: CC Gulves eneejer udvider ejerkredsen med datter og søn
Ny håndværkerbutik i Brøndby er del af en stor familie
Efter konkurs: Anlægsgartner overtager 42 af 70 ansatte
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.485