23948sdkhjf

Med hjælp fra en Teleskopkran rejser 27-årig tømrermester træelementhuse i lange baner

27-årig entreprenør med fem år som selvstændig monterer præfabrikerede huse i hobetal

I Odder begynder et kommende, stort bofællesskab så småt begynde at ligne et færdigt projekt. De 56 huse har efterfulgt en endnu større projekt med 123 rækkehuse ved Sorø. Og til februar skal der tages hul på 118 rækkehuse ved Borup på Østsjælland.

Den 27-årige Tømrermester Tobias Degn-Petersen og hans mandskab på 15 fuldtidsansatte i Sydjysk Tømrer og Snedker har ikke tid til at kede sig.

Med en ny kran har de skruet tempoet op

Sydjysk Tømrer og Snedker har et tæt samarbejde med Aarhus-selskabet Thybo Ejendomsudvikling A/S, der opererer med en perlerække af projekter i hele landet. Derfor er det også et samarbejde, der i den grad har sat Tobias Degn-Petersens virksomhed i arbejde. Det nødvendiggjorde en større investering.

- Vi netop købt en Sennebogen-teleskopkran til at flytte effektivt rundt med de mange byggeelementer. Det gælder blandt andet de præfabrikerede badeværelser og tagelementer, fortæller Tobias Degn-Petersen i en pressemeddelelse.

På to år har de i Sydjysk Tømrer og Snedker sat 300 præfabrikerede huse op. Grundet den stigende arbejdsmængde og -tempo, kunne Tobias Degn-Petersen godt altså se, at det var nødvendigt at lette og effektivisere arbejdsgangene. 

Efter en kort prøveperiode - tilbudt af producenten Scantruck - var han overbevist om Teleskopkranen og slog til. Med sin på 43 meter og kapacitet til at løfte 50 tons, har den været en kærkommen tilføjelse til teamet. I særlig grad når arbejdet foregår i et udfordrende terræn.

- Vi havde store udfordringer på et byggefelt ved Sorø, hvor vi simpelthen ikke kunne komme til at række ind. Vi kunne ikke køre med en lastbilmonteret kran, og vi ville være nødt til at leje en kæmpekran til opgaven. Så fandt vi løsningen med Sennebogen-kranen på bælter, som er terrængående, fortæller Tobias Degn-Petersen.

Virksomhedsleder ved et tilfælde

På trods af den store fart som Sydjysk Tømrer og Snedker skyder for tiden, var en virksomhed med vokseværk på ingen måde planen, da Tobias Degn-Petersen etablerede sig som selvstændig i Aabenraa for præcis fem år siden. 

Dengang var han 22 år og havde tilbagelagt 12 måneder som udlært svend. Hans umiddelbare plan var, at han bare skulle Tobias Degn-Petersen ville kun være sig selv sammen med en enkelt kollega, som kom fra et andet firma. Men da de begyndte at samarbejde med Thybo Ejendomsudvikling for to år siden, blev tempoet skruet gevaldigt op. 

- Vi fik tilbudt tømrerarbejdet på 36 huse ved Vejle. Da vi var ved at være færdige, spurgte Thybo, om vi ville lave elementbyggeri. Det lød spændende, og så lavede vi 35 huse ved Odder, siger Tobias Degn-Petersen.

Lige siden har de to virksomheder kørt et tæt parløb, hvilket indtil videre har resulteret i 300 opsatte huse fra Sydjysk Tømrer og Snedkers hånd. Derfor har Tobias Degn-Petersen naturligvis måtte justere sin oprindelige plan om en lille virksomhed med blot en enkelt ansat. 

Indtil videre betyder det, at han i en alder af 27 år er virksomhedsleder med 15 fuldtidsansatte. Han har brug for hver og en og en stor kran til de omfattende rækkehuse-projekter, der er i støbeskeen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Mangler elever - benhård rekrutteringskamp om de unge i byggecentrene
Køkkenkonkurs: 12 af 13 bundlinjer var i rødt
Aarsleff-ejet anlægsentreprenør taber omsætning, men ledelsen er alligevel tilfreds
Generationsskifte: CC Gulves eneejer udvider ejerkredsen med datter og søn
Ny håndværkerbutik i Brøndby er del af en stor familie
Efter konkurs: Anlægsgartner overtager 42 af 70 ansatte
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.078