23948sdkhjf

Årets Brolæggerpris går til Varde Kommune

Den vestjyske kommune anerkendes med Årets Brolæggerpris for en særlig evne til at anvende traditionel brolægning til forskønnelse af midtbyen.

Årets Brolæggerpris går til Varde Kommune. Prisen, der uddeles af Brolæggerlauget under DI, tildeles den vestjyske kommune for sit belægningsarbejdet i Varde midtby. Helt specifikt på Kræmmergade, Vestergade og dele af Smedegade. Oldermand i Brolæggerlauget i DI, der overrakte prisen til Vardes borgmester Mads Sørensen, udtaler ifølge en pressemeddelse:

- I Varde midtby har man genskabt lidt middelalderby. Brolægningen, der udgør ca. 2.400 m2 ud af et samlet areal på 4000 m2, indgår i byfornyelsesprojekt, der også omfatter bænke, træer plantekummer og kobberlamper. Alt sammen udført i forbindelse med kloakseparering af området,” sagde Claus Johnsen.

Brolæggerprisen

  • Brolæggerprisen uddeles til en bygherre, rådgiver eller arkitekt, der har vist nytænkning og iderigdom i forbindelse med anvendelse af det traditionsrige brolæggerfag, og det skal ikke bare være materialer i en god kvalitet, arbejdet skal også være udført håndværksmæssigt korrekt og af faglærte brolæggere.
  • Selve prisen, og beviset på at Varde har vundet, består af en lille messingplade med teksten ”Brolæggerprisen 2022 tildelt Varde Kommune” 
  • Derudover følger en check på 25.000 kr., der ifølge traditionerne bruges til at indhente endnu mere viden og inspiration om brolægning og belægninger, for eksempel i form af kursus og efteruddannelse.

Kilde: DI

Varde midtbys nye belægninger består af små chaussesten i varierende størrelser langs husene og nyskårne brosten på kørearealet, som forskønner bykernen, sammenbinder gader og pladser samt bevarer den intakte gadestruktur. 

Derudover signalerer belægningen, lyder det i begrundelsen, en høj kvalitet med respekt for det eksisterende og på nutidige præmisser, som opfylder kravene til moderne tilgængelighed.

Varde Kommune hædres igen

Det er ikke første gang, at Varde belønnes af Brolæggerlauget for sit belægningsarbejde. Det samme var tilfældet i 2006, hvor man vandt for byens " flotte Torv, hvor vand og vandløb spiller ind i et åbent byrum".

Ifølge Claus Jensen kommer man ikke sovende til sådan en pris. At kommunen tildeles den igen, understreger ifølge ham, man i Varde via dygtighed og en velovervejet tilgang lykkes med at ramme en balance mellem det historiske og moderne og tilgængelige i renoveringen af sit byrum.

Manden på den anden side at prisoverrækelsen, Varde Kommunens borgmester Mads Sørensen, udtrykker stor glæde over den store anerkendelse til kommunens forskønnelsesarbejde fra Brolæggerlauget. Han sender roserne videre ud i kommunen.

- Tak til alle jer, der har været med til belægningsarbejdet i både første og anden etape af forskønnelsesprojektet. Det er jeres fortjeneste, at vi nu har en endnu smukkere midtby, som vi stolt kan vise frem til borgere, turister og andre besøgende, lyder det fra Varde-borgmester.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086