23948sdkhjf

Private har taget, hvad de kan bruge - nu går nedrivning ind i ny fase

Mange ton materialer får nyt liv, når entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard tømmer Torvecentret og boligblokken ved Fredensgade i Silkeborg for at omdanne arealet til området Fredensgård med lejligheder og erhvervslokaler. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Tidligere har entreprenøren inviteret foreninger, borgere og virksomheder til – kvit og frit - at hente møbler, lamper, skabe og andre effekter fra Torvecentret, og der var stor interesse for at genbruge mange af de ting, der stadig var i centret.

Rydningen af ejendommene er nu kommet ind i en ny fase, og effekter fra lejlighedskomplekset og resten af effekterne i Torvecentret ryddes i samarbejde med nedrivningsvirksomheden Kingo Karlsen, der sørger for, at glaspartier, parketgulve, jern og andre materialer anvendes til nye formål.

– Der er stadig mange ting i lejlighederne og i Torvecentret, som kan bruges i andre projekter, og det er nu op til Kingo Karlsen at få afsat tingene til borgere eller virksomheder, som er interesserede i at benytte træ, inventar, vinduer eller andet, som sagtens kan genanvendes, siger Ole Ruby Eskildsen, projektleder hos A. Enggaard, i pressemeddelelsen.

Der er næsten ingen grænser

Eksempelvis er egeparketgulve fra lejlighederne blevet renset, og de kan uden problemer bruges i andre bygninger. Store glaspartier fra torvecentret kan anvendes andre steder, og vinduer fra lejlighedskomplekset bliver demonteret og kan genbruges i eksempelvis sommerhuse og orangerier.

De materialer, som ikke kan genanvendes i deres nuværende form, køres til Kingo Karlsens modtagestation, hvor de bearbejdes. For eksempel bliver gipslofter knust og indgår i produktionen af nye gipsplader, trækonstruktioner bliver brugt til produktion af nye spånplader, mens beton knuses og bliver genanvendt som erstatning for stabilgrus i nye anlægsprojekter.

For nylig er hjørneejendommen på grunden i Silkeborg blevet revet ned, og beton og andet materiale fra bygningen bliver også genanvendt.

– Der er næsten ingen grænser for, hvad der kan genanvendes. Der er tale om temmelig store mængder – ikke mindst når man tænker på, at vi næste år håber at komme i gang med selve nedbrydningen af parkeringskælderen, Torvecentret og boligblokken, siger Ole Ruby Eskildsen.

Indtil videre har A. Enggaard fjernet hjørneejendommen ud mod Christian 8.s Vej, og når hele grunden er ryddet, begynder opførelsen af nye bygninger.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Bekymring over mangel på kloge klimahoveder
Jobbene forsvinder i byggeriet, men fire underbrancher går frem
Emmilie trådte ud af forelæsningssalen og ind på byggepladsen
Udvikler vinder boligprojekt på rådhusgrund
Køkkenkæde styrer mod konkurs
Fælledby vil kære byggestop til landsretten
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.111