23948sdkhjf

Byggevirksomhed konkurs – 100 ansatte sendt hjem

De seneste fem regnskabsår har været med overskud, men nu er entreprenør med 100 ansatte gået konkurs. Ét projekt får skylden 

Entreprenørvirksomheden Bo-Hus, der har hjemme i Nykøbing Falster, er taget under konkursbehandling.

Det skriver Folketidende.

Fredag morgen blev de omkring 100 ansatte ifølge avisen orienteret om konkursen, og for direktør og indehaver Bo Jørgensen har det været en hård fredag.

– Jeg er lige ved at trykke de sidste gutter i hånden - 100 af dem kører hjem. Og underentreprenører ringer. Jeg er selvfølgelig utrolig berørt. Det er alt, hvad jeg har - holdingselskab og det hele, så det er lidt voldsomt. Det er mange år, og så er det slut. Man er lidt chokket, siger han fredag morgen til mediet.

Om byggevirksomheden

Bo-Hus udfører primært hoved- og totalentrepriser. Opgavetyperne er i en årrække fordelt mellem nybyggeri som renovering – primært for offentlige bygherrer, men en del faste erhvervskunder og nogle enfamiliehuse hører stadig til hverdagen.

Virksomheden råder over mere end 100 medarbejdere.

Selskabet tilbyder desuden fagentreprise indenfor tømrer-, murer-, maler- og blikkenslagerarbejde.

Kilde: Bo-Hus' hjemmeside

Ifølge ham skyldes konkursen et forsinket og fordyret skolebyggeri, som Guldborgsund Kommune afviser at betale mere for end den aftalte pris på 143 mio. kr.

Har ikke bøvlet med underskud 

- Hvis jeg forklarer, hvad der er sket, vil du tro, det er løgn. Det er kommet lidt hurtigt. Jeg vil gerne have afsluttet det her, så ikke jeg kommer til at sige noget forkert eller noget, jeg fortryder, siger Bo Jørgensen til Folketidende.

Ifølge virksomhedens hjemmeside har entreprenørvirksomheden primært opereret nær hjemmebanen i Nykøbing. Men selskabet har også haft projekter i blandt andet København, Haslev og Tårnby.

Foruden skolebyggeriet Sundbyskolen har selskabet aktuelt gang i fem større projekter. 

Det tæller Roholmparken i Albertslund, Engboulevarden i Nykøbing, Mariboligerne i Maribo, Vesterbo II i Vordingborg og Vestensborg Allé i Nykøbing. Samlet set har de fem projekter en entreprisesum på 274,2 mio. kr. 

I 2021-regnskabet havde entreprenørforretningen en omsætning på 190 mio. kr. og et resultat på 3 mio. kr. I de seneste fem regnskabsår har virksomheden ikke haft underskud.

Egenkapitalen i 2021 lød på 36,6 mio. kr. 

Det er skifteretten ved Retten i Nykøbing, der skal behandle konkursen.

Se nøgletal for:
Læs mere om: konkurs
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.375