23948sdkhjf

Send dine svende på efteruddannelse og få tilskud til regningen!

Løbende uddannelse af medarbejderne er en investering i din virksomhed. Via forskellige ordninger tilbydes der endda økonomisk støtte, der får den til at glide lidt lettere ned

- Medarbejdere, der løbende uddanner sig og får nye kompetencer, gør virksomheden mere fleksibel og parat til forandringer. Det kan også være en god mulighed for at holde på medarbejdere i en periode, hvor ordrebogen måske ikke er så fyldig som tidligere.

Sådan skriver Dansk Håndværk på sin hjemmeside i en anbefaling til, at man som håndværkermester føjer efteruddannelse til sin palet af ledelsesværktøjer. 

For nogle mestre kan økonomiske overvejelser eller bekymringer måske være en årsag til, at man ikke opsøger disse muligheder aktivt. 

Men udover at det skal betragtes som en investering i virksomheden, er det værd af holde sig for øje, anfører Dansk Håndværk, at det en række muligheder for at søge om tilskud til de udgifter, der er forbundet med efteruddannelse.

Håndværkets Udviklingsfond giver tilskud

En af disse oplagte muligheder er gennem Håndværkets Udviklingsfond. Her har man både som virksomhed og som medarbejder mulighed for at søge om tilskud til efteruddannelse. 

Du kan som arbejdsgiver – hvis du er tilknyttet Bygge- og Anlægsoverenskomsten - søge tilskud fra Håndværkets Udviklingsfond. Fonden henvender sig ligeledes til medlemmer af 3F, der er ansat på bygningsoverenskomsterne med Dansk Håndværk og på tiltrædelsesoverenskomster.

Rent praktisk 

Har den ansatte været i virksomheden i minimum tre måneder, gives der tilskud til den givne medarbejderes deltagelse i alle AMU-kurser og FVU- og Ordblindeundervisning samt akademiuddannelserne Byggekoordinator og Byggeteknologi. 

Om AMU

  • AMU står for arbejdsmarkedsuddannelser og er efteruddannelse til faglærte og ufaglærte medarbejdere fra private og offentlige virksomheder. 
  • AMU-kurser er korte kursusforløb, som man kan tage enkeltvis eller sætte sammen efter behov. På den måde kan de passes ind i et arbejdsforløb.
  • AMU byder på alt fra kurser som byggepladslogistik, bæredygtigt byggeri, kvalitetssikring og dokumentation i byggebranchen og kundeservice. Du finder også gaffeltruckkurser og sikkerhedskurser.
  • Find AMU-kurserne her: amukurs.dk

Kilde: Dansk Håndværk

Tilskuddet udgør 110,20 kr. pr. time ved deltagelse i alle AMU-kurser. Der kan maksimalt søges om tilskud til 15 kursusdage pr. person om året.

For yderligere oplysninger om tilskudsordningerne og -muligheder kan du hente mere uddybende oplysninger her 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078