23948sdkhjf

ROCKWOOL er blandt verdens mest bæredygtige virksomheder

ROCKWOOL er placeret på en 16.-plads på Top 100-listen over verdens mest bæredygtige virksomheder. Blandt producenter af byggematerialer er den danske stenuldsproducent i førertrøjen 

Den anerkendte Global 100 bæredygtighedsrangliste fra canadiske Corporate Knights kårer ROCKWOOL som en af de mest bæredygtige virksomheder i verden samt som bæredygtighedsleder blandt byggematerialeproducenter.

Den årlige opgørelse, der netop er publiceret, sammenligner og rangerer kvantitativt verdens største børsnoterede virksomheder baseret på den positive indvirkning, deres kerneprodukter og ydelser har på mennesker og planeten, samt på den miljømæssige påvirkning fra virksomhedens drift.

- Vi er meget beærede over at være inkluderet i Global 100 sammen med så mange respekterede virksomheder og ikke mindst at være rangeret som nummer 1 blandt producenter af byggematerialer, udtaler Mirella Vitale, der er Senior Vice President i ROCKWOOL, i en pressemeddelelse.

Hun fortæller videre, at det ikke bliver en sovepude for virksomheden, der har større ambitioner på bæredygtighedsområdet.

- Vi har stadig et stykke arbejde foran os på nogle områder, men som en energiintensiv og tung produktionsvirksomhed er det særligt opmuntrende at blive anerkendt både for den positive effekt, som ROCKWOOL-produkter har, såvel som vores bestræbelser på at dekarbonisere og reducere påvirkningen af vores øvrige aktiviteter.

Om Global 100

  • Den årlige rangliste vurderer verdens største børsnoterede virksomheder med udgangspunkt i den miljømæssige påvirkning fra virksomhedens drift samt den positive indvirkning, dens kerneprodukter og ydelser har på mennesker og på planeten.
  • Ranglisten er baseret på en tilbundsgående analyse af 6.720 virksomheder med en omsætning på mere end 1 mia. USD. 
  • Ifølge Corporate Knights har Global 100-virksomhederne siden ranglisten blev oprettet i 2005 også klaret sig bedre økonomisk, med nettoafkast, der slår det globale aktieindeks MSCI ACWI og andre ESG-indekser 

Kilde: Corporate Knights

100 gange så energieffektiv, som energikrævende at producere

Kernematerialet i ROCKWOOLs produkter er stenuld, som er er lavet af vulkansk sten. Stenuld er fuldt genanvendelig med flere iboende egenskaber, der gør den ideel til mange anvendelser.

Selv om produktionen af stenuld er energikrævende, sparer ROCKWOOL stenuldsisolering langt mere energi og CO2 – faktisk 100 gange mere – end det, der forbruges og udledes under produktionen.

Derudover kommer ROCKWOOLs høje placering også af, at virksomheden tilbage i 2020 underskrev Science Based Targets-initiativet (SBTi). Det betyder, at man har forpligtiget sig til en verificeret og godkendt plan for en ambitiøs reduktion af vores livscyklusudledning af drivhusgasser på en tredjedel inden 2034.

Om Corporate Knights

Corporate Knights Inc. er en uafhængig medie- og forskningsvirksomhed. 

Dets mediedivision udgiver det prisvindende magasin om bæredygtig økonomi Corporate Knights, der cirkuleres i The Globe and Mail, The Washington Post og The Wall Street Journal.

Dens forskningsafdeling producerer bæredygtighedsranglister, forskningsrapporter og finansielle produktvurderinger baseret på virksomhedens bæredygtighedspræstation. 

Kilde: Corporate Knights

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Mangler elever - benhård rekrutteringskamp om de unge i byggecentrene
Køkkenkonkurs: 12 af 13 bundlinjer var i rødt
Aarsleff-ejet anlægsentreprenør taber omsætning, men ledelsen er alligevel tilfreds
Generationsskifte: CC Gulves eneejer udvider ejerkredsen med datter og søn
Ny håndværkerbutik i Brøndby er del af en stor familie
Efter konkurs: Anlægsgartner overtager 42 af 70 ansatte
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.11