23948sdkhjf

48 boliger har taget turen fra Løgstør til en 150 meter høj fjeldside i Nordatlanten

Modulerne, der udgør byggeriet, er produceret i Danmark  og efterfølgende transporteret med skib til Færøerne og monteret på byggepladsen

Mere end 150 meter højt oppe på fjeldsiden med udsigt over Færøernes hovedstad Tórshavn er der på ni måneder rejst to store bygninger, som i alt rummer 48 svanemærkede lejligheder.

Det er modulproducenten Scandi Byg fra Løgstør, der i samarbejde med underentreprenøren Articon har opført lejlighederne, som kan bryste sig af at være de første svanemærkede boliger på Færøerne.

De i alt 80 moduler, der udgør byggeriet, er produceret på Scandi Bygs fabrik i Løgstør og er efterfølgende transporteret til Færøerne med skib, hvor de er blevet monteret på byggepladsen.

- Vi har haft meget stramme deadlines i forhold til at producere de mange moduler, få dem kørt til Hirtshals og derefter skibet til Tórshavn, så vores folk har virkelig knoklet på, fortæller Paul Donhou, der er produktionschef hos Scandi Byg, og tilføjer:

– Foruden transporten har vi også skullet tage særlige hensyn til de færøske vejrforhold med ekstrem vind, tåge, sne og regn, som vi har skullet regne ind i byggetiden. Faktisk er der kun gået lige under 12 måneder fra, at Mark underskrev kontrakten på projektet til, at vi nu snart har afleveret byggeriet – en så kort deadline er der mig bekendt ikke mange i branchen, der kan efterleve.

Bag byggeprojektet står ejendomsselskabet Mark, der har valgt at investere i de mere miljøvenlige boliger.

– Der har været meget stor interesse for projektet blandt andet på grund af Svanemærket og dermed visheden om, at de nye hjem lever op til meget skrappe miljøkrav, siger direktør for Mark, Gordon Rajani om projektet.

Scandi Byg er ved at lægge sidste hånd på byggeriet i Tórshavn, og efter planen kan de første beboere flytte ind den 1. marts 2023.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094