23948sdkhjf

Gulvleverandør tager stort skridt i grøn retning med ny lancering

Moland Circular er en helt ny gulvtype for den jyske virksomhed Moland, hvor aflagte gulve kan indleveres til en tjent skilling og få nyt liv i nye bygninger

Med lanceringen af en ny gulvtype håber Moland at kunne sikre sin fortsatte relevans i et marked, hvor interessen for grønnere byggeri er opadgående.

Det oplyser den Skive-baserede gulvleverandør i en pressemeddelelse.

Molands nye gulv er ifølge virksomheden skabt af slidstærke og fuldstændigt plastikfrie naturmaterialer tilpasset den nordiske indretning. Materialerne er minimum 90 pct. affald og fraskær fra andre industrier, og gulvet er udviklet med ambitionerne om at indgå som en del af den cirkulære dagsorden, hvorfor virksomheden også har udviklet et tilhørende take back-system.

– Moland Circular er gulvet, du giver nyt liv, når kvoten er opbrugt på kontoret, i institutionen eller hjemmet. Med vores take back-koncept indleveres det aflagte gulv og ejeren får penge i bytte, fortæller markedschef Jens Klampe, der fortsætter:

– Således begynder den cirkulære proces, hvor plankerne slibes og skæres til, får et nyt, naturtro og digitalt print samt en beskyttende coating på overfladen. Resultatet er et nyt gulv i ny indpakning, der begynder endnu en cyklus som genanvendeligt gulv.

Det grønneste til dato

Med kravet om klimaberegninger og dokumentation til nye byggerier er der til Moland Circular også udviklet EDP’er, der kortlægger den CO2-neutrale produktion samt proces, og som ifølge virksomheden beviser, at gulvet er Molandsgrønneste produkt til dato.

Ifølge Moland er materialerne ligeledes nøje udvalgt og sammensat for at sikre den kvalitet, som virksomheden ønsker at blive forbundet med.

– Som gulvleverandør er det essentielt, at vi kan tilbyde gulve til projekter af enhver art og følge med efterspørgslen i markedet. Med Moland Circular opfylder vi relevante krav for DGNB- og andre certificerede byggerier, derudover sikrer vi kvaliteten af gulvplankerne gennem høj slidstyrke og et minimum af vedligehold, udtaler Jens Klampe og fortsætter:

– Korken på bagsiden af plankerne imødekommer også en stadigt stigende efterspørgsel på optimal akustik og lydreduktion. Det er altså en unik pakke af tekniske, æstetiske og miljømæssige kvaliteter, der giver bygherre flere akkorder at spille på.

Markedschefen ser således frem til at præsentere det nye gulv på årets Byggerimesse, der løber af stablen til marts.

– Vi glæder os til at præsentere vores nye gulv, der er udviklet til at indtage sin helt egen plads på markedet og til at passe ind i den meget aktuelle grønne omstilling. Vi forbereder allerede nu vores kunder på produktet og fortæller om dets unikke egenskaber, for ikke at drukne i mængden af produktlanceringer på selve messen, fortæller Jens Klampe.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094