23948sdkhjf

Dårligere end ventet – nu vil malerfirma med 200 ansatte vokse med 30 pct.

Allerede på dette tidlige i 2023 har malerfirmaet samme ordrebog som for hele 2022

2022 gik ikke som forventet for det store københavnske malerfirma Viebke & West.

Prisstigninger, leveranceproblemer i de øvrige dele af værdikæden i kombination med udskudte projekter gjorde, at man trods en fremgang i omsætningen ikke nåede det budgetterede resultat. Sådan lyder det i en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal for 2022, som ikke bliver præsenteret yderligere.

Trods opbremsningen i andet halvår af 2022 har økonomidirektør Jonas Hoffenberg og den øvrige ledelse budgetteret med en omsætningsstigning på 30 pct. i det netop påbegyndte 2023.

Og indtil videre er året er skudt i gang efter planerne, lyder det:

– Allerede på dette tidlige tidspunkt af 2023 har vi samme ordrebog, som vi havde for hele 2022, fortæller Jonas Hoffenberg og fortsætter:

– En del af det skyldes naturligvis en vis ’ketchup-effekt’ fra anden halvdel af sidste år, da mange projekter blev udskudt til nu, men generelt mærker vi lige nu ikke til nogen særlig afmatning på erhvervs- og projektmarkedet, som er vores fokusområde. Der er masser af nye entrepriser og kontrakter at byde ind på.

Holdt fast

2022 bød på en del udfordringer primært grundet udskudte projekter, hvorfor malerfirmaet stod med en del medarbejdere, der ikke var arbejde til.

Frem for at skære ned på medarbejderstaben, som tæller omkring 200 navne, sendte Viebke & West de overskydende ansatte ud på andre igangværende projekter, så man kørte med overkapacitet.

– For os er det essentielt for vores virksomhed og vores kunderelation, at vi har dygtige medarbejdere. Derfor var det vigtigere at beholde vores gode og kompetente folk og dermed stå godt rustet, når der atter kom gang i projekterne, end at skære til på kort sigt. Så måtte det hellere koste lidt på bundlinjen, forklarer Jonas Hoffenberg.

Vækst og bæredygtighed

I november sidste år styrkede Viebke & West sig på en vital post, da Kenneth Johansen tiltrådte som ny adm. direktør. Da han startede, pegede han på fortsat vækst og den bæredygtige satsning som to afgørende fokusområder.

– Miljø er en mærkesag for vores virksomhed. Malerfaget er et gammelt hæderkronet fag, som har mange traditioner – dem vil vi gerne holde i hævd, men samtidig udfordre på positiv vis ved hjælp af innovationer. Vi planlægger derfor at bruge 2023 på at teste en del nye initiativer, som vi mener vil revolutionere vores branche, siger Jonas Hoffenberg.

I 2021, hvor seneste tilgængelige årsrapport er fra, havde Viebke & West et overskud på 20,9 mio. kr. før skat samt en bruttofortjeneste på 59,1 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078