23948sdkhjf

Carl Ras vil skubbe hårdere til den grønne omstilling med ny bæredygtighedschef

Carl Ras har udnævnt Jan Brevadt til bæredygtighedschef. Han skal arbejde målrettet på at reducere engrosvirksomhedens klima- og miljøbelastning og udvikle grønne løsninger til markedet

Det er et erklæret mål hos Carl Ras, at det skal være nemmere at bygge bæredygtigt. Som det næste skridt i den retning har værktøjsforhandleren udnævnt Jan Brevadt til bæredygtighedschef for at løfte området med strategiske indsatser og mål, der skal bidrage til den grønne omstilling.

- Bæredygtighed er blevet en fast del af vores forretningsstrategi. Det gælder ikke kun i vores strategiske partnerskaber, men også gennem vores egne handlinger, der skal medvirke til at reducere det høje CO2-aftryk i branchen, siger administrerende direktør i Carl Ras, Gorm Rasmussen, i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Jan Brevadt har flere års kommerciel erfaring i branchen og som udviklings- og salgschef i vores afdeling for forretningsudvikling i Carl Ras. Han har dermed et bredt kendskab til både organisationen og vores kunder i markedet og er samtidig passioneret for udviklingen af vores arbejde med den grønne omstilling.

Carl Ras - en familieejet virksomhed gennem 90 år 

1932: Carl Rasmussen grundlægger ’Carl Rasmussen Værktøj & Beslag’ med første butik på Nørrebrogade

1966: Cai Rasmussen, anden generation og søn af Carl Rasmussen, indtræder i virksomheden

1985: Cai Rasmussen bliver direktør for virksomheden

2004: Gorm Rasmussen, tredje generation og søn af Cai Rasmussen, indtræder i virksomheden

2007: Virksomheden skifter navn til Carl Ras

2008/09: Gorm Rasmussen overtager posten som administrerende direktør i Carl Ras. Sammen med direktør Jan Holte Teller overtager han ledelsen.

2022: Great Place To Work kårer Carl Ras til Danmarks 2. bedste mellemstore arbejdsplads, og Carl Ras vinder specialprisen: ”Danmarks Bedste Arbejdsplads til Inklusion".

2022: Carl Ras fylder 90 år

En grøn forretningsprofil

Jan Brevadt har mere end 20 års erfaring med salg, strategisk planlægning samt koncept- og forretningsudvikling i branchen. I Carl Ras har han stået i front for at synliggøre og beskrive certificerede produkter til certificeret byggeri med miljø- og klimamærkninger i alle Carl Ras’ butikker og online på webshoppen.

Han ser frem med begejstring på sin rolle som bæredygtighedschef, hvor han for mulighed for at arbejde både strategisk og operationelt på at udvikle grønne løsninger, der reducerer Carl Ras’ klima- og miljøbelastning.

- Arbejdet med bæredygtighed er en spændende og vigtig opgave for alle virksomheder, og særdeles byggebranchen, som udleder flest drivhusgasser, siger Jan Brevadt i samme pressemeddelelse og fortsætter:

- Carl Ras har som landsdækkende engrosvirksomhed både en størrelse og en påvirkning, der har betydning i det store CO2-regnskab. Så det betyder noget, hvad vi gør, og hvordan vi agerer.

Det grønne skal være det nemme

Carl Ras har netop fastlagt konkrete mål om en reducering af CO2-udledning på 60 pct. i egen drift i 2030 i forhold til niveauet i 2018 samt at ville at reducere virksomhedens forbrug af emballage med 40 pct. 

Derfor er et stor del af virksomhedens fokus altså på at reducere egen udledning. Men Jan Brevadt understreger, at en lige så prioriteret opgave ligger i at tage et ansvar på sig i forhold til at drive hele byggebranchen mod en mere bæredygtig fremtid ved inspirere kundebasen til grønnere løsninger.

- Vi skal skabe løsninger, der er på niveau med markedet, og vi skal have dokumentation til rådighed, som er nemt for kunderne at hente, så vi kan inspirere dem til at tage et bedre og grønnere valg, fortæller han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078