23948sdkhjf

Se listen og stem på din favorit til ny prestige-pris

Seks virksomheder er nominerede til at vinde en helt ny pris – Effektivt Byggeri 2023 – som uddeles på byggeri-messen Byggeri ´23

Det er altid rart at få et fagligt skulderklap. Det har de seks virksomheder, son deltager i konkurrencen om den helt nye pris – Effektivt Byggeri 2023 – sådan set allerede fået ved alene at være blevet nomineret til prisen. En af de seks virksomheder kan se frem til at blive kåret som vinder på byggeri-messen Byggeri ’23, som løber af stablen i dagene 21.-24. marts i Messe C i Fredericia.

Den store messe arrangeres som vanligt af Brancheforeningen Danske Byggecentre, som altså også har taget initiativ til at indstifte den nye pris, som sætter fokus på og hædrer de virksomheder, som med nye materialer, løsninger og metoder understøtter et mere effektivt byggeri.

Prisen går en til virksomhed, der har udviklet en løsning, bygningsdel, komponent eller metode i byggeriet, som kan effektivisere byggeprocessen og er energi- og ressourcebesparende ved fremstilling, anvendelse, genbrug eller genanvendelse.

Adm. direktør i Brancheforeningen Dansk Byggecentre forklarer, at årets byggeri-messe sætter fokus på det effektive byggeri og præsenterer de nyeste, bæredygtige og effektive produkter, løsninger og metoder til kommende byggeopgaver.

- Med prisen Effektivt Byggeri 2023 hylder vi de virksomheder, der går forrest og er med til at skabe en mere effektiv, grønnere og bæredygtig byggeproces. Parametre, der er altafgørende for branchens fremtidige konkurrenceevne, understreger Palle Thomsen.

Det er en fagkomite, som har nomineret de seks virksomheder, som deltager i konkurrencen om den nye hæderspris.

Her er de nominerede:

De nominerede til prisen Effektivt Byggeri 2023 er:

  • ALFIX: LetFix Plus
  • SOUDAL: Isotæt
  • FISCHER: FAFS justerklips-skrue
  • WEDI GmbH: Sanwell Shower Wall Module
  • FIXNORDIC A/S: UniMount
  • KOMPROMENT: Facade Solutions

Kilde: Danske Byggecentre

- Som noget nyt er det dog ikke op til en fagjury at udpege vinderen. Denne gang lader vi ”hverdagens eksperter” – de udøvende i byggeriet – om at bestemme, fortæller Palle Thomsen.

Frem til messen kan udøvende i byggeriet stemme online på deres favorit. Enten via byggerimessen.dk eller messens Facebook-side 

Det er de nominerede gode til:

Alfix – LetFix Plus

Alfix er nomineret for produktet LetFix Plus, der er en ny fliseklæber med en ekstra lang rækkeevne pr. kg pulver. Fliseklæberen er mærket med Emicode EC1 PLUS – indeklimacertificering af byggematerialer med lav emission – og er et ’letvægtsprodukt’ sammenlignet med traditionelle klæbere, hvilket sikrer lettere håndtering og mindsker tunge løft hos den udførende.

SOUDAL - Soudal Isotæt

Soudal er nomineret for produktet Isotæt, der er en vandbaseret og isocyanatfri tætnings-/isoleringsmasse. Produktet er mærket med Emicode EC1 PLUS – indeklimacertificering af byggematerialer med lav emission – har en lang rækkeevne og dermed færre patronskift, som både sikrer hurtigere arbejdsgange og mindre emballage til bortskaffelse.

FISCHER - Fischer FAFS justerklips-skrue

Fischer er nomineret for en ny, nænsom justerklips-skrue med fokus på minimering af spild, fleksibilitet og genanvendelse. Produktet erstatter gamle arbejdsgange med klodser og minimerer risikoen for beskadigelse af byggemateriale. Ved afmontering er skruen intakt og kan anvendes igen og igen.

WEDI GmbH - Wedi Sanwell Shower Wall Module

WEDI GmbH er nomineret for sit brusevægsmodul, Sanwell® Shower Wall Module, som har fokus på effektiv montering og minimering af flere faggruppers arbejdsoverlab. Produktet kan tilpasses efter byggeri og tilvalg og har fokus på sikkerhed vedr. membran-montage og rørføring.

FIXNORDIC A/S – UniMount

FIXNORDIC A/S er nomineret for løsningen UniMount, der er et konsolsystem til tagmontage udviklet til at fastholde varmepumper og ventilationsanlæg. Det er en fleksibel løsning, der også kan anvendes til montage af 5G-antenner, solpaneler mv., som lægger vægt på fagteknisk korrekt montering, der både understøtter en effektiv og sikker installation, som ikke skader tagkonstruktionen.

KOMPROMENT - Facade Solutions

KOMPROMENT er nomineret for deres strategi omkring genanvendelse af facadeløsninger. I 2023 etableres et take-back system, som sikrer, at der ikke er spild/affald ved facademontage. Fra 2026 vil brugte facader kunne genanvendes i produktionen af nye facader via en nyudviklet proces med geopolymer, som reducerer anvendelsen af jomfruelige ressourcer.

Kilde: Danske Byggecentre

Messe for 19. gang

Byggeri-messen har gennem årene positioneret sig som Danmarks største byggerimesse for byggevarer og afholdes hvert andet år i Messe C i Fredericia. I år er det 19. gang, messen finder sted. Det sker fra 21. til 24. marts 2023.

Bag messen står Danske Byggecentre, der er brancheorganisation for en lang række af landets byggecentre, trælaster og byggemarkeder. Messen, som besøges af mellem 25.000 og 30.000 fagfolk, arrangeres i samarbejde med ca. 300 leverandører, som – fordelt på ca. 28.000 kvm. – udstiller produkter og løsninger til byggeriet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Konkursramt malingkæde genrejst med næste generation ved roret
Krisekorps hjalp anlægsgartner på randen af konkurs
Virksomheder giver tandpleje som alternativ til lønstigninger
Starter nyt byggefirma efter konkurs: Muffbyg-direktør er tavs
Hvem kan gøre Sofie og Søren kunsten efter?
Minus 90,9 mio. kroner: Scandi Byg styrtdykker i nyt regnskab
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.094