23948sdkhjf

Kan udskifte brækjern med hækklipper og skovl: Anlægsgartnerkoncern hjælper indsatte

Som noget nyt kan indsatte i Sdr. Omme Statsfængsel snart få et uddannelsesbevis som anlægsgartner i hånden 

Planter og flisebelægning kommer snart på skemaet for indsatte med grønne fingre i Sdr. Omme Statsfængsel

Som noget nyt bliver anlægsgartneruddannelsen nemlig udbudt der. 

Bag uddannelsesforløbet står anlægsgartnerkoncernen idverde og High:five Fonden med bidrag fra Jordbrugets Uddannelsescenter, mens Kriminalforsorgen lægger både rammer og økonomi til.

En del af Idverdes bæredygtighedsstrategi er at øge antallet af stillinger for mennesker med udfordringer på arbejdsmarkedet. Samtidig er der også fokus på vidensdeling og innovation.

- Vi ser i partnerskabet med High:five Fonden en oplagt mulighed for at dele vores viden og skabe en stærkere forbindelse til arbejdsmarkedet for udsatte mennesker, hvilket vi på tværs af vores datterselskaber OKNygaard, Malmos, Grøn Vækst, Lauge Bonde og Zinco allerede har gode erfaringer med. 

- Som en stor virksomhed ser vi det som et naturligt ansvar at inspirere andre virksomheder til at fokusere på kompetencer og motivation blandt den enkelte – og ikke deres baggrund, siger Claus Rosendahl, HR-direktør i idverde Danmark, i en pressemeddelelse. 

Sdr. Omme Fængsel

Sdr. Omme Fængsel er et åbent fængsel med plads til 222 indsatte fordelt på fællesskabsafdelinger, en uddannelsesafdeling, to behandlingsafdelinger samt en halvåben afdeling.

I alle fængsler og nogle arresthuse kan man få undervisning i almindelige skolefag eller på anden vis deltage i undervisning.

Kilde: Kriminalforsorgen

Ikke eneste forløb

Netop OKNygaard har for nylig været med i et undervisningsforløb for anlægsgartnerfaget i fængslet Søbysøgård. 

Her har anlægsgartner Dennis Mathiesen fra OKNygaards afdeling på Fyn undervist i to uger:

- Det kan godt være omgivelserne er anderledes, og eleverne har en anden historie end øvrige elever, men jeg mener, at alle fortjener en chance til. De indsatte er engagerede og interesserede. Som underviser er det motiverende at se den udvikling, de gennemgår på to uger. 

Som en del af forløbet har de indsatte skulle lære at anlægge fliser i mønstre og lære planters navne på dansk og latin. 

- På de to uger var det tydeligt at se en læringsproces hos eleverne og den glæde, de oplevede ved at løse opgaverne, selvom de to uger forinden ikke troede, det var muligt, siger Dennis Mathiesen.

Guld værd

Det første uddannelsesforløb i Sdr. Omme Statsfængsel starter i sommeren 2023. Her vil 10-12 indsatte gennemgå en fire uger lang proces, inden de står med et uddannelsesbevis i hånden. 

Ifølge High:five Fonden er det "guld værd", når virksomheder som Idverde deltager. Det giver forløbene "en hel anden værdi for de indsatte".

- Der bliver vist en tillid til dem – og en interesse i dem og deres kompetencer. Med virksomhedernes bidrag kan vi samtidig skabe uddannelsesmuligheder, der svarer til dem uden for murene. Beviset har præcis samme gyldighed, og det giver de indsatte en vigtig succesoplevelse med i bagagen sammen med muligheden for at starte et nyt liv op, siger Lisbeth Olsen, udviklingschef i High:five Fonden. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078