23948sdkhjf

Stormomsust entreprenør konkurs: 120 mister jobbet

Direktør for Muffbyg A/S: - Vi har mistet overblikket

Opdateret kl. 13:57 med yderligere information.

Ledelsen af Muffbyg A/S har dags dato indgivet konkursbegæring til skifteretten i Esbjerg. Det afsagte dekret indebærer, at ca. 120 medarbejdere mister deres arbejde, og leverandører og underentreprenører lider et tab.

Beslutningen om at begære Muffbyg A/S konkurs blev truffet på et bestyrelsesmøde sidst på ugen, oplyser firmaets ledelse i en pressemeddelelse mandag eftermiddag.

Direktør Jakob Muff, der etablerede byggevirksomheden for 20 år siden, begræder her over for både medarbejdere og kreditorer, at det har været nødvendigt at tage "det ultimative skridt". 

- Muffbyg har været præget af stærk vækst de seneste par år, og vi har måttet hente projektfolk ind til at håndtere større sjællandske byggesager, som vi ikke i tilstrækkelig grad har formået at indføre i de principper og metodikker, vi har arbejdet efter i hele vores levetid, forklarer direktøren.

- Samtidig er prisen på byggematerialer vokset, og mekanismerne til at regulere priserne på vores arbejde har ikke været robuste. Konsekvensen er, at vi har mistet overblikket over projekterne med store tab til følge, fortsætter Jakob Muff.

Direktør: Dårlig omtale udløste dominoeffekt 

Han henviser til et udført boligprojekt, Cirkelhuset i Køge, og et igangværende projekt i samme by, Skovgårdene, hvor arbejdet ligger stille som følge af tvister med underentreprenører. 

I december fremsatte håndværksfirmaer på Cirkelhuset krav, som Muffbyg bestrider, men betalte, da de var ledsaget af trusler om konkursbegæring.

- Vi reagerede ved i samarbejde med vores bank at lægge en plan for at bringe de øvrige mellemværender ud af verden og sikre fremdrift i begge byggesager. Planen indebar også udvidede kreditfaciliteter og var klar i begyndelsen af februar, siger Jakob Muff og fortsætter om forløbet: 

- Da vi fra slutningen af samme måned blev udsat for en række kritiske artikler i JydskeVestkysten, hvor op til 10 år gamle tvister med underentreprenører blev fremdraget, indtrådte en dominoeffekt, og planen begyndte at smuldre. Vi kom under et voldsomt pres, som vi ikke var i stand til at modstå.

Omtalte artikler er også citeret her i Licitationen sammen med Jakob Muffs tidligere forklaring og modsvar.

Direktørs firma har overtaget forpligtigelser

Jakob Muff udtrykker samtidig beklagelse overfor de leverandører og faste underentreprenører, konkursen påfører et tab.

Blandt de cirka 120 medarbejdere, som nu står til at miste jobbet, har enkelte været med i næsten hele virksomhedens levetid.

- For mig er det et livsværk under opløsning, og jeg bruger lige nu alle kræfter på at stille kreditorer og medarbejdere bedst muligt, herunder også at leve op til de garantier og forpligtelser, Jakob Muff Holding ApS har over for Muffbyg A/S og andre selskaber, siger Jakob Muff.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Konkursramt malingkæde genrejst med næste generation ved roret
Krisekorps hjalp anlægsgartner på randen af konkurs
Virksomheder giver tandpleje som alternativ til lønstigninger
Starter nyt byggefirma efter konkurs: Muffbyg-direktør er tavs
Hvem kan gøre Sofie og Søren kunsten efter?
Minus 90,9 mio. kroner: Scandi Byg styrtdykker i nyt regnskab
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.125