23948sdkhjf

Anlægsentreprenør lander trecifret millionkontrakt

I alt skal der trækkes 300 km kabel på opgaven fra grænsen til Holstebro

Efter et langt udbudsforløb har Munck Forsyningsledninger skrevet kontrakt med Energinet på udførelse af kabelinstallationen på Vestkystforbindelsen, en elforbindelse fra den dansk-tyske grænse til Idomlund ved Holstebro.

Vestkystforbindelsen er en ny 400 kV el-forbindelse, der dels skal etableres som luftledninger og dels via nedgravede kabler på dele af strækningen. Det er arbejdet med nedgravning af kabler, som nu er tildelt Munck Forsyningsledninger.

Kontrakten over 150 mio. kr. består udover ni delstrækninger på 400 kV, som skal nedgraves op langs den jyske vestkyst, også af fire mindre strækninger med 150 kV forbindelseslinjer til eksisterende stationer.

– Det er en forholdsvis stor og kompleks opgave, som ligger rigtig godt til os, efter vi netop har afsluttet et andet stort kabelprojekt kaldet ”Viking Link” også for Energinet med stor succes, fortæller regionsdirektør i Munck Forsyningsledninger, Per Jensen, i en kontrakt om tildelingen.

300 kilometer kabel

Hos Munck Forsyningsledninger er man nu ved påbegynde planlægningen.

– Før sommerferien i år starter vi med at udføre de ca. 40 krydsninger, som skal udføres ved styret underboring. I efteråret 2023 starter vi selve gravearbejdet og kabeltrækkene, projektet forventes afsluttet medio 2025, forklarer Per Jensen og fortsætter:

– Da flere af delområderne skal udføres sideløbende, kræver projektet i perioder rigtig mange ressourcer både i forhold til styring og projektledelse og ikke mindst mandskab ude i marken, hvilket også er en af grundene til at projektet ligger godt til os.

De cirka 24 km 400 kV, som skal nedgraves består af to systemer i dobbeltrace, hvilket betyder, at der skal nedgraves 12 kabler i fire render. Arbejdet skal udføres i et arbejdsbælte på cirka 50 meter, mens de cirka fire km 150 kV forbindelser består af seks kabler.

I alt skal der trækkes cirka 300 km kabel på opgaven.

For at krydse veje, vandløb og lignende skal en del af opgaven udføres via styret underboring, hvor der bores godt 20 km foringsrør i Ø315. Borearbejdet udføres af Munck Forsyningsledningers egen boreafdeling.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Bravida køber op i Trekantområdet
Dansk arbejdstøjsproducent træder ind i Formel 1
Entreprenør med 80 ansatte konkurs
Tvilum lukker fabrik
Lærlinge kommer til skade i hobetal: Broen mellem uddannelse og læreplads er for svag
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.172