23948sdkhjf

Stor trævirksomhed deles i to: Den ene del får "100 procent fokus på det professionelle byggeri"

I kølvandet på opkøb styrkes positionen inden for projektsalg

En arbejdsplads, men to CVR-numre. Sådan bliver fremtiden for træproducenten Frøslev, som opdeler virksomheden i henholdsvis Frøslev Projekt A/S og Frøslev Træ A/S. Det sker som et led i at styrke virksomhedens position inden for projektsalget, hvilket kræver en mere koncentreret og specialiseret indsats, lyder det fra virksomhedens projektsalgschef, Brian Christensen.

– Det har i lang tid været en del af vores strategi, at vi vil stå stærkere på projektmarkedet, da vi både har produkterne og kompetencerne til det, og i den forbindelse var opkøbet af Moelven Danmark et vigtigt, strategisk skridt i retningen mod en mere koncentreret og specialiseret indsats, forklarer Brian Christensen, der fortsætter:

– Det betyder nemlig, at vi nu kan opdele Frøslev i to selskaber, som har hvert sit fokusområde. Frøslev Træ forbliver et produktions- og salgsselskab, som skal fokusere på produktionen og salget af klassiske trælastprodukter til vores forhandlerkæder, mens Frøslev Projekt – som navnet indikerer – bliver et selskab med 100 procent fokus på det professionelle byggeri sammen med trælast- og tømmerhandlerne.

Og ikke mindst for sidstnævnte ser Brian Christensen og Frøslev, hvad salgschefen betegner som et kæmpe potentiale som følge af det nye bygningsreglement og dets krav til anvendelse af materialer med lavere klimaaftryk.

– Træbyggeri er nemlig med sit lave CO2-aftryk med til at sikre imponerende LCA-resultater, som fremtidens byggeri bliver målt på. Derfor forventer vi også, at selvom byggeaktiviteten lige nu samlet set er dalende, så vil efterspørgslen på træbyggeri fortsat være stor og fremadrettet vinde yderligere markedsandele fra det traditionelle byggeri, siger projektsalgschefen.

Stærke partnerskaber

I Frøslev Projekts arbejde vil der desuden fremadrettet komme endnu mere fokus på at etablere stærke partnerskaber, som kan bidrage til at løse nogle af de komplekse udfordringer, byggebranchen står overfor.

– Byggebranchen står lige nu overfor en grøn omstilling, som vi ser frem til at bidrage til, og for at vi bedst muligt kan gøre det, er det altafgørende, at vi formår at danne partnerskaber og på den måde gå forrest som videnspartner. Her kommer Frøslev Projekt til at spille en stor rolle, og blandt andet derfor har vi eksempelvis også fået egen DGNB-konsulent i huset, lyder det fra Brian Christensen.

Sidste år lancerede Frøslev produktet Sature, som er et miljøvenligt alternativ til den traditionelle trykimprægnering, og det er blandt andet produkter som det og boligakustikløsningerne Acoustic Design by Frøslev, som Frøslev Projekt vil fokusere endnu mere på at markedsføre til projekter fremadrettet i tæt samarbejde med tømmerhandlerne.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Konkursramt malingkæde genrejst med næste generation ved roret
Krisekorps hjalp anlægsgartner på randen af konkurs
Virksomheder giver tandpleje som alternativ til lønstigninger
Starter nyt byggefirma efter konkurs: Muffbyg-direktør er tavs
Hvem kan gøre Sofie og Søren kunsten efter?
Minus 90,9 mio. kroner: Scandi Byg styrtdykker i nyt regnskab
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.109