23948sdkhjf

Efter konkursen: Muffbyg-direktør vil sælge ejendomme for 100 millioner

Jakob Muff forsøger at sælge ejendomme i én pakke

I kølvandet på konkursen i det esbjergensiske byggefirma Muffbyg sætter indehaver og direktør, Jakob Muff, nu tre ejendomme til salg for 100 mio. kr.

Det skriver JydskeVestkysten.

Ejendommene, som ligger i Esbjerg og indeholder en kombination af boligudlejning og erhvervslejemål, sælges samlet.

Jakob Muff måtte tidligere på måneden kaste håndklædet i ringen og lade sit byggefirma gennem 20 år, Muffbyg A/S, gå konkurs og sige farvel til 120 ansatte

Inden konkursen har Jakob Muff også arbejdet på et salg af en række ejendomme, dog som skuffesalg. Dengang lød det fra hovedpersonen, at han kontinuerligt har ejendomme til salg.

Millionbeløb til gode

Forinden konkursen var der stor kritik af firmaet og sager om manglende betaling, ligesom Mester Tidendes søsterblad Licitationen - Byggeriets Dagblad efter konkursen har kunnet fortælle om underleverandører, der står til at miste hundredtusindvis af kroner, eller som selv er blevet trukket med ned i konkursafgrunden.

De manglende betalinger løber op i et større millionbeløb, har kurator Anders Hvidberg Plum efter konkursen bekræftet overfor Licitationen - Byggeriets Dagblad.

– Vi er i gang med at danne os et overblik. Så hvor meget gæld, der er i virksomheden, det ved vi ikke på nuværende tidspunkt. Men det er en større virksomhed, så derfor er det også et anseeligt millionbeløb, det drejer sig om, fortalte Anders Hvidberg Plum i sidste uge.

Dårligt nyt

Kreditorerne skal dog ikke have for store forhåbninger trods Jakob Muffs påtænkte ejendomssalg. Det fortæller den anden kurator i sagen, advokat og partner i Holst Advokater, Henrik Steen Jensen, nu til JydskeVestkysten.

Har kreditorerne ikke penge til gode i Jakob Muffs ejendomsselskaber, får de efter Henrik Steen Jensens vurdering ikke penge fra et eventuelt salg af ejendomme. 

Jakob Muffs personlige holdingselskab, Jakob Muff Holding ApS, havde i 2021 – hvor senest tilgængelige årsrapport er fra – investeringsejendomme til en værdi af 104,7 mio. kr. samt grunde og bygninger til en værdi af 7,5 mio. kr. Holdingselskabet havde desuden et overskud før skat på 8,3 mio. kr. i 2021.

Konkursen i Muffbyg

Ledelsen af Muffbyg A/S indgav konkursbegæring til skifteretten i Esbjerg den 6. marts 2023. Dermed mistede cirka 120 medarbejdere deres arbejde, og leverandører og underentreprenører led tab.

Direktør og indehaver Jakob Muff fortalte, at stigende priser på byggematerialer, fejlslagne projekter - særligt på Sjælland - som følge af massiv vækst, nye medarbejdere og "makanismer til at regulere priserne" er blandt årsagerne til konkursen.

Op til konkursen havde en række underleverandører beskyldt Esbjerg-firmaet for at skylde en stor pose penge. Underleverandørerne mener at have "et større millionbeløb" tilgode.

På flere byggepladser - herunder Skovgårdene i Køge og bofællesskabet Orangerierne Sydlejren på den tidligere flyvestation i Værløse - havde kritiske underleverandører indstillet arbejdet.

I 2021, hvor senest tilgængelige årsrapport fra entreprenørfirmaet er fra, var der en bruttofortjeneste på 47,7 mio. kr. samt et resultat på 3,4 mio. kr. Firmaet havde desuden en egenkapital på 20,6 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.945