23948sdkhjf

Konference - Logistik- og erhvervsejendomme

Undervisningsregion
Danmark > Hovedstaden > Københavns Kommune
Periode(r)
30. januar 2019

30. januar 2019

Der er stærk stigende efterspørgsel på lager-, logistik- og produktionsejendomme i Danmark. Dette medfører stigende priser og en meget lille tomgang - 2,1 procent på landsplan og ca. 4 procent i København - på de eksisterede ejendomme, da virksomhederne søger plads til øget nethandel og produktion.

Drivkraften bag udviklingen er primært den voksende e-handel med sine krav til en hurtig leveringstid, der medfører, at logistikfaciliteter rykker tættere på forbrugerne. Dertil kommer den økonomiske opsving med stgende efterspørgsel på varer, lav rente, begrænset udbud som føle af begrænset nybyggeri og ombygning af eksisterende bygninger til boliger.

Stigende efterspørgsel og knapheden på moderne logistik- og industrifaciliteter vil snart udløse nybyggeri flere steder i landet. Blandt andet planlægges et 100.000 kvm stort logistikcenter opført i Greve, syd for København. Også Københavns lufthavn planlægger at udvide sin logistikpark på en 150.0000 kvm stor grund.

I flere københavnske kommuner bliver gamle erhvervsarealer omlagt til boliger, og nye erhvervsområder bliver udstykket i stedet for. Hvidovre Kommune er i øjeblikket i gang med forskellige undersøgelser på Avedøre Holme. Undersøgelserne skal kortlægge, om det er muligt at igangsætte et kæmpe udvidelsesprojekt af det store erhvervsområde. En udvidelse, der kan give op mod 3,2 millioner kvm og gøre det i forvejen store erhvervsområde tæt på dobbelt så stort, som det er i dag.

Undervisningsadresse

DOCKEN
Færgehavnsvej 35
2150 Nordhavn

Send til en kollega

0.267