23948sdkhjf

Temadag om luft som varmekilde

Sælges
Stand
Ny
Undervisningsregion
Danmark
Periode(r)
12. november 2018

12. november 2018
Luft som varmekilde til varmepumper har et kæmpe potentiale. Kom og få indblik i fordele, fordomme og udfordringer ved at bruge luft som varmekilde.

Du inviteres til en spændende temadag, hvor du får ny viden og et overblik over brug af luft som varmekilde til en varmepumpe.

På dagen får du også god mulighed for at stille spørgsmål og diskutere, når vi behandler emner som støj, afrimning, sæsonvariation af COP, overvejelser ved valg af tilhørende varmepumpe og eftervisning af COP.

Vi afslutter dagen med at diskutere ønsker og forslag til fortsat samarbejde og erfaringsudveksling om varmepumper og luft som varmekilde.

Mødeleder
Kim S. Clausen, DFP

Foreløbigt program
Der er kaffe og morgenbrød klar fra kl. 09.00
09.30 Velkomst v/ Kim S. Clausen, DFP
09.40 Teknik ved luft-vand varmepumpeanlæg Dette indlæg fokuserer på de tekniske forhold ved etableringen af et luft-vand-varmepumpeanlæg. Sæsonvariation i COP, valg af varmepumpe, eftervisning m.m. v/ Bjarke Lava Paaske, PlanEnergi
10.20 Case Erfaringer fra fjernvarmeselskab med fokus på teknik.
10.45 Pause
11.05 Økonomiske overvejelser Der ligger mange økonomiske overvejelser forud for investeringen i et varmepumpeanlæg. I dette ind-læg belyses driftsøkonomi, investering og følsomhedsbetragtninger. v/ Kim S. Clausen, DFP
11.35 Case Erfaringer fra fjernvarmeselskab med fokus på beslutninger og overvejelser.
12.00 Frokost
13.00 Støj Hvor meget støjer tørkølerne? Der er store bekymringer omkring støjforholdene ved et luft-vand- var-mepumpeanlæg. Få indsigt i hvad der er væsentligt i forhold til støj fra tørkølere.
13.25 Simulering af luftstrømme Tørkølere bliver i stor grad brugt til at afblæse overskudsvarme, hvor luften automatisk driver opad. Men hvad sker der med luftstrømmene, når man vender strømmene og trækker energien ud af luften. Hvor-dan undgås termiske kortslutninger?
13.50 Kaffe & kage
14.15 Erfaringer fra leverandør Hør leverandørens erfaringer fra deres egne projekter.
14.40 Rimdannelse Når temperaturen nærmer sig frysepunktet er vandindholdet i luften ofte høj. Dette gør, at der skabes rim på tørkølerne, hvilket sænker effektiviteten på tørkølerne. Hvordan dette håndteres i praksis belyses i dette oplæg.
15.05 Opsamling og afslutning v/ Kim S. Clausen, DFP
15.15 Tak for i dag
Temadagen er arrangeret af projektet Markedsgennembrud for store varmepumper i fjernvarmen, som er støttet af Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Projektet er et samarbejde mellem PlanEnergi, DFP og Grøn Energi.

Kontakt
• Hanne Kortegaard Støchkel på hks@danskfjernvarme.dk eller tlf. 60592705 ved spørgsmål om temadagens program og indhold
• Jette Drud jed@danskfjernvarme.dk eller tlf. 76309029 ved spørgsmål om tilmelding eller afbud til temadagen

Undervisningsadresse

Fjernvarmens Hus, KoldingKontaktinformation
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding
Danmark

Lisbeth Aagaard Mountfield
Telefon: +45 2331 8802
Fax: +45 75528962


Se hjemmeside
Se flere kurser
Se hele profilen

Send til en kollega

0.281