23948sdkhjf

Livscyklusvurdering med LCAbyg - 19. november 2019

I alt DKK 4.800 ekskl. moms
Undervisningsregion
Danmark > Hovedstaden > Københavns Kommune
Periode(r)
19. november 2019

19. november 2019

Livscyklusvurdering (LCA) er en metode som i stigende grad bliver brugt til at vurdere potentielle miljøpåvirkninger og ressourceforbrug for produkter og ydelser i byggeriet.
LCA er en væsentlig del af vurderingen af bygningers miljømæssige bæredygtig­hed, idet materialevalg og designløsninger har en stor betydning i forhold til bygningers samlede miljøbelastning.

Øget fokus på klima, frivillige certificeringsordninger, flere krav om grønne indkøb og indførelse af frivillige bæredygtighedsklasse i bygningsreglementet gør det stadig mere aktuelt for såvel bygherrer, rådgivere og entreprenører at benytte LCA i byggeriets tidlige faser eller ved renovering.

SBi har udviklet LCAbyg, som er et program, der beregner bygningers miljøprofiler baseret på valg af forskellige materialer og konstruktionsprincipper.

På dette kursus lærer du at udføre LCA på byggeri ved at benytte programmet LCAbyg, så du kan foretage et optimalt valg mellem flere forskellige løsningsmuligheder for at optimere bygningers miljøprofil.

PÅ KURSET FÅR DU:

  • Introduktion til LCA principper
  • Gennemgang af programmet LCAbyg
  • Øvelser i brug af værktøjet, som belyser bygningens samlede miljøbelastning, materialernes betydning og hvorledes miljøprofilen kan forbedres.

Kurset kan med fordel tages sammen med kurset 'Totaløkonomiske beregninger med LCCbyg', hvor bygningens totaløkonomi beregnes via værktøjet LCCbyg.

UNDERVISERE:

  • Seniorforsker Harpa Birgisdottir, SBi, Aalborg Universitet København
  • Konsulent Freja Nygaard Rasmussen, SBi, Aalborg Universitet København
  • Forsker Kai Kanafani, SBi, Aalborg Universitet København 

TILMELDING:

Kurset afholdes 19. november 2019
Tilmeld dig kurset 'Livscyklusvurdering med LCAbyg'

HUSK: Ved tilmelding senest en måned før kurset afholdes giver vi 10% i rabat på deltagerbetalingen. 

Undervisningsadresse

SBi, Aalborg Universitet København, A. C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV

Send til en kollega

0.323