23948sdkhjf
Del siden
Kursus

Skadestop – Håndtering af vandskader i praksis

Periode(r)
Løbende optagelse

Er du udførende medarbejder i en virksomhed, der foretager skadesudbedring efter fugtskader forårsaget af fx skybrud, rørbrud og stormflod? Så er det vigtigt, at du har en forståelse for, hvordan du håndterer en pludselig opstået skade. Du skal vide, hvad der skal til for at lave en kvalificeret første indsats og hvordan du undgår at gøre skaden værre. Det er afgørende, at du har en forståelse for, hvad der skal gøres, hvordan og hvornår. Den viden vil du få, hvis du deltager i dette kursus.

Udbytte
Når du har deltaget i kurset om håndtering af vandskader i praksis vil du have en generel forståelse for hvordan fugt påvirker forskellige byggematerialer og bygningskonstruktioner, som grundlag for at kunne lave et kvalificeret skadestop i forbindelse med en pludselig opstået skade uden risiko for forværring af skaden.

Deltagerprofil
Kurset er rettet mod udførende medarbejdere i virksomheder, som arbejder med afhjælpning af vandskader, primært medarbejdere ansat i skadeservicefirmaer og håndværks- og entreprenørvirksomheder og som sådan medarbejdere, der er første mand på skaden. Ofte vil det være medarbejdere der arbejder med skadesager for forsikringsselskaber.

Undervisere
På kurset vil du blive undervist af:

Carsten Johansen, seniorkonsulent, og Thor Hansen, konsulent, på Teknologisk Institut, hvor de primært arbejder med fugt og mikrobiologisk vækst. De har omfattende erfaring med skadesudredning, rådgivning om skadesudbedring, samt undervisning, primært inden for fugt og skimmelsvamperelaterede problemstillinger.

Læringsmål
En deltager, vil efter kurset:
Have en forståelse for en vandskade:
- Være introduceret til forskellige relevante bygningskonstruktioner og forskellige materialer
- Hvad betyder tid
- Hvad skal gøres hvornår

Være introduceret til affugtningsmetoder og måleinstrumenter, samt have anvendt forskellige måleinstrumenter og vide hvilke der kan bruges hvor og hvornår.

Have viden om skimmelsvamp der gør i stand til at vurdere overordnet risiko for skimmelsvampevækst, hvornår der skal hentes yderligere ekspertise og hvorledes skimmelsporer spredes.

Være introduceret til hvorledes spredning af skimmelsvamp forhindres ved et skadestop
Have kendskab til nødvendige arbejdsmiljømæssige foranstaltninger, dvs. hvilke værnemidler der skal anvendes hvornår.

Undervisningsform
Med udgangspunkt i praktiske opgaver fra hverdagen med arbejde med skadestop gennemføres undervisningen med PowerPoint-præsentationer af de forskellige emner med tilhørende gruppeopgaver samt nogle praktiske opgaver og eksempler.

Evaluering
Efter endt kursus vil hver deltager blive evalueret på en afsluttende Multiple Choice opgave, som skal bestås for udlevering af kursusbevis. Man kan endvidere kun bestå kurset ved 100 % deltagelse i undervisningen.

Der tages forbehold for mindre justeringer af læringsmålene.

For yderligere information kontakt
Konsulent, Civilingeniør, Thor Hansen
Email: thhn@teknologisk.dk
Telefon: 7220 1268

Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116
P nummer: 1003119709

Kontaktperson

CVL
Christine Vodsgaard Larsen
Faglig leder
+45 72 20 21 49 chla@teknologisk.dk

Undervisningsadresse

Teknologisk Institut, Gregersensvej, 2630 Taastrup og Teknologisk Institut, Kongsvangs Allé, 8000 Aarhus C.
Høje-Taastrup Kommune
Danmark

Send til en kollega

0.047