23948sdkhjf

Hvordan skal elbilen serviceres?

Der er mange fordele ved at have en elbil fremfor en benzin- eller dieselbil. De er i langt de fleste tilfælde billigere i drift og så forurener de ikke. Men der er også den fordel, at serviceomkostningerne som oftest er markant lavere. Det skyldes bl.a. at en elbils motor slet ikke har så mange komponenter, som en traditionel forbrændingsmotor har. Der er derfor mindre, der skal vedligeholdes og serviceres. Betyder det så, at en elbil slet ikke skal til service? Naturligvis ikke. Her er hvad du skal være opmærksom på, hvis du har en elbil.

Service af bremserne er vigtigt

Noget der er ret specielt ved elbiler er, at de ikke bruger deres bremser ret meget. Det lyder jo umiddelbart godt, for det betyder vel så, at de ikke slides lige så meget? Ja og nej. Bremserne på elbiler slides ikke lige så meget, som bremserne på ”almindelige” biler, men til gengæld har de tendens til at ruste – simpelthen fordi de ikke bliver brugt. Elbil bremseservice er derfor enormt vigtigt.

Det er med andre ord mindst lige så vigtigt, at få serviceret bremserne på en elbil, som er det på en benzin- eller dieselbil. Faktisk er bremserne den del, der er mest udsatte når det kommer til elbiler.

Husk at efterse batterierne

Hvis du har en elbil er det også vigtigt, at du løbende får efterset bilens batterier. Selve motoren er så teknisk ukompliceret, at et visuelt tjek af en mekaniker oftest er nok, for at se, om motoren er, som den skal være. Men batterierne kræver et lidt grundigere eftersyn.

Hvis du fx er kørt over noget stort på vejen, eller er kommet til at skrabet bilens bund mod noget, er det vigtigt at du lige får tjekket om bilens batterier er, som de skal være. I de fleste elbiler er batterierne nemlig placeret i bunden af bilen, for at få så meget plads som muligt i bilens kabine. De er derfor lidt udsatte, hvis du kommer til at køre over noget.

Husk stadig rustbeskyttelse

Selvom der er tale om en elbil, er det stadig en rigtig god idé at give den en undervognsbehandling. Der er nemlig stadig flere komponenter, som kan ruste, selvom man har en elbil. Der er dog også nogle af bilens komponenter, som ikke kan tåle rustbeskyttelse, fx højvoltskabler og batteripakke. Vælg derfor altid at få lavet rustbeskyttelse af en, som ved hvordan man undervognsbehandler en elbil korrekt.

Send til en kollega

0.031