23948sdkhjf

Sådan sikrer du dig, før du køber nye eller brugte campingvogne til salg

Du kan købe nye eller brugte campingvogne til salg på samme måde, som når du køber bil: Enten helt fra ny eller spare ved at købe brugt. Men hvordan garanterer du dig, at du ikke køber katten i sækken? Vi har spurgt indehaveren af Brønderslev Caravan- og Trailercenter på Eventyrvej i Brønderslev til råds.

Campinglivet har mange glæder – og ligesom når du køber bil, er der oftest mange penge at spare, hvis du køber campingvognen brugt.

Men hvad skal du se efter, når du køber ny eller brugt campingvogn?

Det har vi spurgt indehaveren af Brønderslev Caravan- og Trailercenter om. Han hedder Christian Rieber, og har stor erfaring med salg af både nye og brugte samt store som små campingvogne.

Køber du hos en forhandler, kan du være mere tryg

”Køber du ny campingvogn, køber du den naturligvis hos en forhandler som f.eks. os. Og køber du brugt, får du også et mere trygt køb ved at købe hos en forhandler. For så er du sikker på, at du har reklamationsret – og hvis vognen er af nyere dato, kan du også nogle gange opleve at få noget garanti”, forklarer Christian Rieber, mens han klapper en helt ny Caravelair campingvogn på siden, som de lige har modtaget fra importøren.

Udover Caravelair campingvogne forhandler Brønderslev Caravan- og Trailercenter også Tabbert, Hobby, og LMC campingvogne.

”Du skal naturligvis stadig gennemgå både en ny og en brugt campingvogn, inden du skriver under på slutsedlen hos forhandleren. For du skal være helt tryg ved, at du får det, som du skriver under på.”

Vær ekstra grunding, når du køber privat

”Køber du brugt campingvogn af en privatmand, skal du være ekstra grundig. Og du skal sørge for at få sælgeren til at underskrive en slutseddel, hvor der står, præcis hvilke rettigheder du har som køber.

For har du ikke noget på skrift, kan sælgeren bare hævde, at du har køb den som beset. Og så skal du kunne bevise, at sælgeren godt vidste, at campingvognen havde den fejl, du vil klage over, da han solgte dig den. Og det vil oftest være meget svært at bevise”, forklarer Christian Rieber.

”Du bør også tjekke campingvognens stelnummer på Tinglysning.dk, før du forelsker dig i den. For så er du sikker på, at der ikke er gæld i campingvognen, når du køber den”, tilføjer Christian Rieber fra Brønderslev Caravan- og Trailercenter på Eventyrvej i Brønderslev.

Send til en kollega

0.062