23948sdkhjf

Radiostyring er med til at forbedre arbejdsmiljøet

I de moderne produktionsmiljøer er produktivitet og sikkerhed afgørende som aldrig før. Med radiostyring af diverse maskiner på arbejdspladsen sikrer man, at operatøren har fri bevægelighed, hvilket resulterer i tidsbesparelse og øget sikkerhed for medarbejderen. Læs mere om fordelene og mulighederne med radiostyring her.

Forøget sikkerhed og mere effektiv produktion

Ved arbejdet med store og tunge maskiner er der forbundet en vis risiko for operatøren, hvis uheldet skulle være ude. For at mindske ulykker på arbejdspladsen mest muligt, kan man sætte sine maskiner op til radiostyring, så medarbejderen ikke behøver at befinde sig tæt på maskinen. Det er muligt at øge sikkerheden yderligere ved at tilkoble et trådløst nødstop til de særligt farlige maskiner. Med radiostyringen kan medarbejderen nu opholde sig et mere sikkert sted, som samtidig kan være med til at give et bedre overblik over produktionen.  Med en medarbejder, der nu kan bevæge sig frit omkring på produktionsanlægget, giver det ikke kun et bedre overblik, men det frigiver også noget tid, der kan bruges på andre arbejdsopgaver. Med et forbedret overblik og frigivet arbejdskraft øger radiostyring altså ikke kun sikkerheden for medarbejderne, det er også med til at gøre produktionen betydeligt mere effektiv. 

Énvejs- eller tovejs-radiostyring? 

Det er muligt at få radiostyringer af meget forskellig karakter. Der findes alt fra små, simple radiosystemer til store, komplekse systemer med meget høj sikkerhed. Envejs-radiostyringerne kan fås både med og uden overvågning. Systemet uden overvågning er en billigere løsning, hvor man kan spare på strømforbruget. Med en overvåget radioforbindelse er det en forudsætning, at der bliver sendt korrekte koder for at opretholde kontakten. Hvis ikke disse bliver sendt, udløser det nødstoppet. Tovejs-radiostyringer er ligeledes overvågede, hvor der er mulighed for både digitale og analoge funktioner til styring af on/off og proportional ventiler. 

Få en kompetent leverandør

Det kan være svært at beslutte, hvilken radiostyring der vil være den bedste for netop din virksomhed. Derfor kan det være en god idé at rådføre sig med nogle professionelle, som kan sætte sig ind i din situation og dermed være behjælpelig med at finde det helt rette system til dig. Hos ComSystem A/S har de mange års erfaring med radiostyring af kraner, hydraulik og lignende maskineri, og de er derfor den perfekte partner til dig, som søger radiostyring til din virksomhed. 

Send til en kollega

0.047