23948sdkhjf

Vedligeholdelse af kloakken er vigtig

Vidste du, at du som husejer er ansvarlig for alle kloakkerne på din grund? Mange danskere glemmer nemlig at vedligeholde kloakkerne, hvilket kan medføre store konsekvenser.

Når det kommer til vedligeholdelse og renovering af boligen, falder tankerne sjældent på kloakken. Det er selvfølgelig sjovere at renovere udestuen eller badeværelset, men kloakken er et yderst vigtigt element af din bolig, som skal virke.

Kontrollér kloakken 2 gange årligt

Det er vigtigt, at du som husejer tjekker og vedligeholder din grunds kloakker flere gange om året. Dette kan gøres ved at åbne for kloakdækslet og skylle med din haveslange. Er der problemer med dine rør, vil du ofte ikke være i tvivl. Hvis vandet begynder at stige op i toilettet eller kloakken begynder at lugte, kan det være tegn på, at rørene er stoppet.

Det er en god huskeregel at tjekke kloakken to gange om året. På den måde kan du sikre dig mode dyre overraskelser skabt af utætte eller ødelagte rør.

Hvad skader kloakken?

Der er mange elementer, som kan skade din kloak eller rør. Én af disse er naturen selv, da rødder fra træer og buske kan vokse sig ind i rørene og dermed stoppe rørene. Det kan også være at rørene er gamle eller underdimensioneret og ikke lede spildevandet væk effektivt nok. Konsekvenser ved en beskadiget kloak kan være alt fra rottebesøg til fugtskader samt oversvømmelser. Det kan derfor have store økonomiske konsekvenser for dig, hvis du ikke vedligeholder kloakkerne tilhørende din grund.

Få professionel hjælp

Har du ikke tjekket dine kloakker regelmæssigt eller frygter du, at din kloak er beskadiget eller lignende, kan du med fordel benytte dig af en professionel kloakmester. Oplever du f.eks. rotter i huset, lugtgener omkring kloakken eller fugt omkring tagbrønde, kan du med fordel kontakte din lokale kloakmester.

Mangler du en lokal kloakmester i Hobro og omegn, står Kloakdoktoren klar med alt det nødvendige udstyr som slamsuger og meget andet. Derudover varetager Kloakdoktoren også opgaver omhandlende nedsivningsanlæg, pumpebrønde og rodskæring m.fl.

Send til en kollega

0.063