23948sdkhjf

Sådan undgår du at slide dig selv op

Som tømrermester, murermester eller andre former for chef for sin egen virksomhed er der nok at se til, og mange selvstændige erhvervsdrivende arbejder langt mere end den gennemsnitlige lønmodtager. Der er ingen tvivl om, at det er sundt at holde sig igang, men det er dog mindst lige så vigtigt at sørge for også at holde fri en gang imellem. Det sætter vi fokus på her, så læs med og få gode tips, hvis du føler, at dit hoved og din krop er ved at brænde sammen.

Vores krop skal holde i mange år, og både derfor, men også for vores mentale sundhed, er det vigtigt at holde fri en gang imellem og simpelt hen stemple ud fra arbejdet for en stund, så både hjerne og hænder får en pause og efterfølgende kan genoptage arbejdet med ny energi.

Rejs væk og glem arbejdet for en stund

En særdeles effektivt måde at holde fri fra arbejdet på er at rejse væk på ferie. Mærker du gigten komme snigende efter en årrække, hvor hænderne har måttet holde for, kan det være godt at tage til et varmt sted, for eksempel Spanien. Søg på billeje malaga, hvis du ønsker at holde ferie i dette område og selv kunne komme rundt. Der er mange steder, man kan rejse til, men der der er vigtigt er at komme lidt væk og tænke på noget andet end tagkonstruktioner, bærende vægge og andre arbejdsrelaterede ting, der kan fylde i hovedet.

Få en hobby

Hvis du oplever, at arbejder fylder for meget i hverdagen er det ikke nok at tage på ferie engang i mellem. Da kan det være en god idé at få sig en hobby, som man kan beskæftige sig med nogle gange om ugen og på den måde få lidt andet ind i sit liv og spare kroppen. Det kan for eksempel dreje sig om asiatisk madlavning, golf, surdejsbagning eller måske at lære et nyt sprog. 

Glem ikke det, der betyder mest

Som håndværksmester kan man have tendens til at arbejde meget, men her må man huske på, at årene hvor børnene er små går hurtigt og aldrig kommer tilbage. Det har vist sig, at en af de ting, flest mennesker fortryder, når livet er ved at være slut er, at de arbejdede så meget og ikke prioriterede dem, de holdt af. Det kan være værd at tænke over, selvom der er mange år til, at man skal herfra.

Send til en kollega

0.047