23948sdkhjf

Råd til tilbygning eller renovering af bolig

Går du og overvejer og renovere eller lave en tilbygning til din bolig? En renovering eller tilbygning kræver mange overvejelser.

Det er vigtigt og danne sig et overblik over, hvad du søger, og om det overhovedet kan lade sig gøre. I dette indlæg er der blevet samlet nogle råd og et godt overblik over, hvordan du kan være bedst klædt på til dit næste byggeprojekt.

Tilladelser
Hvis du gerne vil renovere din bolig eller lave en tilbygning, skal du typisk have en byggetilladelse. Denne tilladelse skal gives af din kommune. Dette vil sige, at med det samme, du laver en tilbygning som er udenfor husets eksisterende vægge, kræver det en tilladelse. Hvis du derimod ikke får et større boligareal i din bolig under ombygningen, så kræver det ikke en tilladelse med mindre du fx ændrer på et rums funktion. Dette kan ske, hvis du for eksempel flytter dit badeværelse eller køkken til et andet rum i boligen, men ikke hvis du bare udvider det eksisterende køkken og inddrager et andet rum også. Hvis du dog derimod bor i en lejlighed, så skal du altid huske og give din kommune besked om renoveringen eller tilbygningen, selvom du ikke vælger og ændre på selve boligarealet. 

Planlægning
Det er vigtigt at du har et overblik over hele byggeprojektetet og alle dets led, inden du går i gang. Hav en plan, som dækker materialevalg, tidsplan på projektet og budgettet. Hvis du har planlagt alt dette, så kommer byggeprocessen også til at forløbe bedre i forhold til, hvis du ikke havde styr på det. At have en plan kan også ende ud i besparelser samt et bedre resultat, da der er mindre chance for uforudsete udgifter. Herudover er det altid en god ide at få rådgivning hos fx en arkitekt, entreprenør eller erfarne fagfolk. De kan hjælpe dig, så der ikke er nogle fejl eller mangler i projektet, hvilket kan spare dig for en masse besvær men også penge. 

Budget
Det er herved en god ide, at du laver et budget over alle dine udgifter i forhold til renoveringen eller tilbygningen, inden du påbegynder dit projekt. Du kan med fordel også optimere budgettet undervejs i byggeprojektet. Det er altid vigtigt, at lave budgettet lidt højere end forventet, da du aldrig ved om der pludselig kommer uforudsete udgifter, eller du kan have glemt noget i farten. 

Forsikringer 
Kontakt dit forsikringsselskab inden du påbegynder renoveringen eller tilbygningen. De har dermed muligheden for at fortælle dig, hvor du står, hvis der opstår arbejdsskader, storm eller andet uforudsigeligt. Forsikringen kan dermed dække de forhold, som du ønsker.

Send til en kollega

0.047