23948sdkhjf

Høreapparat – hvilket skal du vælge?

Har du fået konstateret nedsat hørelse, så du skal have høreapparater, så er det vigtigt, at du finder de rigtige, der passer perfekt til dig, din hørelse og dine ører.

På den måde kan du få dit sociale liv og glæden ved livet tilbage. For livet er for kort til høreapparater, der generer dig i hverdagen.

Der er mange ting at overveje, når du skal have nye – måske endda de første – høreapparater. For det første er der jo komforten i hverdagen. Og det er ikke nemt at finde ”det bedste” høreapparat, for udviklingen haster afsted.

Men der er også forskel på prisen på høreapparater, og hvor meget du kan få i tilskud til dem fra det offentlige. Men alt det kan du heldigvis få hjælp til af uddannet personale. F.eks. hos BetterSound, der kan hjælpe med alt fra valg af type, finansiering og ansøgning om tilskud.

Hvordan virkeret et høreapparat, og hvilke findes der?
Et høreapparat er udstyret med bl.a. en modtager og en mikrofon. Komponenterne er samlet i en lille skal, der kan bæres i øret eller bag ved øret.

Der findes overordnet set to typer høreapparater: Bag-øret og I-øret, som du kan vælge imellem. Inden for disse findes der så nogle undertyper.

ITE-modellen
ITE – in-the-ear – i-øret-modellen. De er meget diskrete – nærmest så godt som usynlige – og er især gode til dig, der har et let til moderat høretab. Skal du have en i-øret-model, bliver der taget et aftryk af dit øre, så det passer perfekt i din øregang.

Herunder findes en type, der hedder CIC – completely-in-canal – helt-inde-i-øregangen. De noget mindre og placeres længere inde i øret og er dermed endnu mere diskrete.

BTE-apparatet
BTE – behind-the-ear – bag-øret-apparater. Denne type er velegnet til næsten alle typer høretab. De er altså også velegnede til dig, der har svært høretab. De er også perfekte, hvis du har en så lille øregang, at det er vanskeligt at bruge en ITE-model.

Kan du få tilskud?
For at få tilskud fra det offentlige skal du have en henvisning fra en øre-næse-hals-læge. Herforuden skal du have et dokumenteret høretab.

Derudover kan du få tilskud fra sygeforsikringen ”Danmark”, hvis du er medlem af den i gruppe 1, 2 eller 5. Endelig kan du, hvis du er folke- eller førtidspensionist få et helbredstillæg, hvis du har en egenbetaling af apparaterne.

Det første, du dog bør, starte med, er at få foretaget en høreprøve. Også her er Bettersound specialister, bor du i Nordjylland, kan du endda få foretaget en gratis høreprøve i hjemme hos dig selv. En medarbejder fra Bettersound kommer ganske enkelt på besøg hos dig, hvor vedkommende foretager en uforpligtende høretest.

Send til en kollega

0.031