23948sdkhjf

Bliv skarp på den fulde udgift, hvis du skal til at købe en brugt bil

Dette indhold er sponsoreret

Biler i Danmark er dyre. Derfor er det en stor beslutning, når du skal til at købe et nyt køretøj. Selvom det kan virke logisk at en brugt bil vil være en mindre krævende investering, kan du faktisk risikere, at der kommer mange uforudsete afgifter med i købet. Derfor kan det være smart at tjekke bilens situation i Bilbogen, inden du skriver under på købet.

De skjulte udgifter du kan se med bilbogen

En brugt bil kan komme med gæld i forskellige former, men i Danmark findes det offentlige register Bilbogen, hvor du med et enkelt klik kan slå en registreret bil op og tjekke dens gæld. Dette kræver dog et stelnummer, så du kan sikre dig, at du ikke får den nuværende ejers økonomiske risici med i købet, og at dit køb ikke skaber mere besvær over tid.

Bilbogen kan altså vise dig, om der er restgæld i bilen, eller om den har været pantsat med manglende tilbagebetaling. Du kan altså sagtens købe en bil fra en anden person, men du skal sørge for, at du køber bilen og ikke ejerens problemer med at finansiere den.

Mulighed for tinglysning

Med bilbogen kan du tjekke den potentielle gæld, der kan være i en bil, eller om der er udlæg i bilen, og alt det vil kunne medføre. Det er ganske gratis og kræver som sagt kun, at du har bilens stelnummer.

Hvis du derimod står og vil sælge en bil, som du har økonomisk overskud i, kan du også bruge bilbogen til at tinglyse en rettighed i bilen. Dette er dog ikke gratis og vil koste en procentdel af lånebeløbet og et lille gebyr. Det er dog ganske gratis at slette gælden fra Bilbogen.

Kom sikkert igennem det svære og i gang med at køre

Bilbogen er derfor et smart værktøj, der kan hjælpe dig sikkert igennem dit køb, hvis du overvejer at købe en brugt bil. På denne måde ved du, hvad du går ind til, og du kan derfor købe din nye bil med ro i maven. Det er vigtigt at have en bil, som man er glad for, da bilen er en uundværlig del af mange menneskers dagligdag, da det er på baggrund af deres bil, at de let kan komme frem til deres forskellige gøremål.

Når du har en bil, er det også vigtigt, at du sørger for at få den til syn, så du er sikker på, at alt fungerer så optimalt som muligt.

Send til en kollega

0.031