23948sdkhjf

Regner skarpe priser hver gang

VAM A/S er landets mest IT-parate inden for tilbudsgivning
Mester Tidende har kåret VAM A/S til den mest IT-parate inden for tilbudsgivning. VAM udfører alle former for entreprenørarbejde i store dele af Jylland med udgangspunkt i hjemstavnen Djursland. Dommerkomiteen lægger vægt på, at VAM gør brug af et standard IT-værktøj til kalkulationen, og at VAM igennem de seneste år generelt har udarbejdet en solid IT-strategi, der understøtter forretningens vækst.

Læs mere om Mester Tidendes IT-konkurrence

Virksomheden har gennem de seneste år udarbejdet en udviklingsplan, hvori IT-strategien spiller en stor rolle i den interne effektivisering med det formål at understøtte forretningens vækst.
- Vi har med vores strategi effektiviseret vores arbejdsgange, og det afgørende for os med valget af IT-værktøjer har været, at de understøtter vores kerneprocesser, fortæller økonomichef Allan Hougaard, og tilføjer, at VAM med denne strategi sikrer, at man gennemfører langsigtede og målrettede investeringer indenfor IT-området til gavn for hele forretningen.

Realistisk strategi
VAM A/S kan se klare fordele ved at have et standard program til at håndtere kalkulationen og tilbudsgivningen.
- Vi har med vores kalkulations-værktøj nu en fælles platform hvor alle tilbud til de store projekter beregnes. Det har været med til at øge sikkerheden omkring tilbudsgivningen, idet vi er blevet mere skarpe til at beregne prisen. I konkurrencesituationer fremstår vi meget stærkere - faktisk har IT-værktøjet været en forudsætning for, at vi nu er sikre på, at vi giver det helt korrekte tilbud, forklarer Allan Hougaard.
Netop samspillet mellem virksomhedens IT-værktøjer og VAMs arbejdsprocesser er begrundelsen for, at virksomheden i år er kåret som en af de mest IT-modne håndværksvirksomheder herhjemme.
Allan Hougaard slutter med nogle gode råd til andre håndværksvirksomheder som står overfor IT-indkøb og -implementeringer.

- Start med at lægge en klar og realistisk strategi, og definer nogle delmål. Vi har i VAM haft stor succes med at forankre IT-værktøjerne og viden hos dem, der bruger det. På den måde har vi sikret, at de nye IT-værktøjer bliver brugt korrekt i virksomheden. Afsæt den nødvendige tid og økonomi i virksomheden, og sørg ikke mindst for at få fuldt op undervejs, lyder rådet fra Allan Hougaard.

Struktureret tilbudsproces
Strukturel og effektiv tilbudsproces giver flere sager og bedre bundlinje.
Med en struktureret tilbudsproces kan flere mere præcise tilbud beregnes, som sikrer at der kun fremsendes tilbud, som virksomhederne efterfølgende faktisk kan levere og tjene penge på.
En struktureret håndtering af udbudsmateriale giver mulighed for at byde på flere sager. Og med en struktureret og ensartet kalkulationsproces kan antallet af kvalificerede tilbud øges. Resultatet er, at de rigtige sager vindes og bundlinjen øges.


Fem vigtige bygge-discipliner
Konkurrencen om at blive Danmarks mest IT-parate er delt op i fem af de vigtigste discipliner i forhold til en byggesag:

Tilbudsgivning:
IT hjælper med en struktureret tilbudsproces, så der beregnes flere mere præcise tilbud, som sikrer, at der kun fremsendes tilbud, som virksomheden efterfølgende faktisk kan levere og tjene penge på.

Planlægning:
IT- værktøjer til planlægning skal favne hele virksomhedens produktion, fra kontor til byggepladserne og servicebilen. Det handler om at flytte de knappe ressourcer så de arbejder på de rigtige opgaver.

Udførelse:
IT-værktøjer kan blandt andet hjælpe med at styre en effektiv byggeproces, effektive byggemøde og effektiv økonomistyring med overblik over byggebudget, omkostninger til lønninger og lignende.

Aflevering:
Afleverings-værktøjer sikrer struktureret aflevering af det færdige arbejde og kvalitetssikring En ensartet arbejdsproces er med til at fastholde en effektiv arbejdsgang, som kan styres fra sag til sag.

Administration:
Administrations-værktøjerne skal i bund og grund styre økonomien i sagerne, på tværs af sagerne og i virksomheden som helhed. Værktøjerne dækker f.eks. økonomisk sagsstyring, finansbilag og løn.



Se effektive IT-værktøjer
På Dansk Byggeris IT-Messe 2017 kan du møde leverandører af IT-løsninger inden for bl.a. tilbudsgivning, planlægning, aflevering, administration og udførelse.
Messen afholdes i Taastrup og Aarhus den 7. og 8. februar 2017.
Tilmeld dig på www.danskbyggeri.dk/it-messe

Artiklen er en del af temaet Konkurrence.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094