23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvad betyder ATEX godkendt kamerudstyr

ATEX var tidligere kendt som EX.

Hvad er nu egentlig ATEX? 

ATEX-mærkningen er en opdateret version af EX, og den skal på udstyr produceret efter 2003, der skal placeres i en atmosfære, hvor der er risiko for eksplosion. Tidligere kaldtes godkendelsen for EX, men skiftede i 2016 navn til ATEX.

Samtidig med, at fabrikanter og importører skal leve op til kravene for at kunne mærke udstyr med en ATEX-godkendelse, er det også kun kvalificerede personer, der må reparere på EX-udstyr og installationer. Den kvalificerede reparatør skal have viden indenfor og kendskab til følgende områder:

  • Beskyttelsesmetoder
  • Områdeklassifikation
  • Installationspraksis

Reparationer skal udføres efter fabrikantens anvisninger. Følges de ikke, kan man ikke være sikker på, at ATEX-certifikatet er gældende. Det er fabrikantens forpligtelse, at der til materiel og sikringssystemer medfølger en brugsanvisning, som også indeholder vejledning i sikker vedligehold og reparation.

ATEX-zoner og tilsvarende udstyrscertificeringerHer er en kort oversigt over ATEX-zoner og den certificering, der kræves for udstyr, der skal bruges i zonerne. Du kan se en mere detaljeret beskrivelse af zonerne hos Beredskabsstyrelsen.

 

Zone 0   - 1, G
Zone 20 - 1, D
Zone 1   - 1 eller 2, G
Zone 21 - 1 eller 2, D
Zone 2   - 1, 2 eller 3, G
Zone 22 - 1, 2 eller 3, D.

ATEX-godkendt kameraudstyr
Der findes ATEX-godkendte kameraer til mange funktioner og områder. Eksplosionssikre kameraer kan bruges i ekstreme situationer og områder såsom olieindustri, kemisk industri, minedrift, militærindustri, medicinsk industri, oliedepoter, på skibe, boreplatforme, tankstationer, fyrværkeriproduktioner, fødevareforarbejdning og opbevaring, offshore-projekter mm.

ATEX-kamera fra IBAK
Hos C-TV har vi valgt IBAK som leverandør af certificerede kameraer til TV-inspektion af kloak. IBAK er den førende fabrikant og leverandør af kloakinspektionssystemer. ATEX-kameraerne fra IBAK er både brugervenlige og modstandsdygtige overfor vejr og vanskelige forhold.

Yderligere information om ATEX-godkendt inspektionsudstyr
Har du forespørgsler til produkter, spørgsmål til konkrete funktioner på noget af det udstyr, du kan finde i butikken, eller måske brug for yderligere forklaring på, hvad en ATEX-godkendelse er, er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan ringe os op på telefonnummer 20603018, emaile os på invoice@c-tv.dk.


Om C-TV Technology

C-TV Technology er en nordisk forhandler og importør af kloakudstyr til det skandinaviske markedet. Mens kontoret ligger i Aalborg, leverer C-TV Technology i hele Danmark. Vores store udvalg af produkter kan inddeles i tre hovedkategorier: TV-inspektion, Højtryksspuler&Sug, og Spor&Søg. 

C-TV Technology A/S
Porsvej 9
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26636701
P nummer: 1009142351

Kontaktperson

MD
Mads Delmar
md@c-tv.dk

Send til en kollega

0.031