23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvilken slags maskine er egentlig CAT&Genny?

Når man leder efter kabelsøgere, så vises tit CAT&Genny - men hvad er det egentligt?

Hvad er CAT?

CAT står for "cable avoidance tool," altså kabelundgåelsesudstyr. Ved hjælp af CAT kan findes kabler i fundamentet eller i jorden. Det er også muligt at finde kabler der ikke længere er i brug, altså "døde" kabler. 

Hvad er Genny?

Genny er en forkortelse for "signal generator," og sammen med CAT kan den lokalisere nedgravede kabler til gadebelysning, metalrør, og telefonkabler samt beskyttede fiberoptiske kabler. 

Hvorfor skulle man bruge en CAT&Genny?

Hvis man begynder at bore hul i jorden eller noget lignende, så er det bedst at først sonderes terrænet, ellers kan man opleve dårlige overraskelser, når man uforventet støder på kabler og rør. Særlig elektriske kabler kan forårsage alvorlige uheld. Derfor er det bedst at søge efter kabler ved hjælp af en CAT&Genny

Hvordan bruges en CAT&Genny?

De fleste CAT&Genny har fire forskellige søgeindstillinger: Power, Radio, Generator, og AllScan. Power-indstillingen er den hurtigste måde at lokalisere de fleste nedgravede el-kabler ved at opdage det signal, som skabes af den elektriske strøm i sig selv. Dog kan ikke findes alle kabler i denne indstilling. Kabler til gadelamper, når disse er slukkede, danner ikke et signal, og forsyningen til bygninger med lidt eller ingen elektricitet kan heller ikke spores. Det samme gælder for afkapslede kabler, ubrugte eller afklippede kabler, kabler til jernbanedrift, eller kabler som ligger dybere end 3 meter i jorden. Derudover findes der nogle få højspændingskabler, som kan være så godt "afbalancerede" at der kun er et svagt eller slet intet signal.

Radio-indstillingen viser "udstrålede" radio signaler, der ofte er til stede på metalrør og kabler. Radiosignaler strømmer gennem jorden og har tendens til at finde vejen med mindst modstand, som nedgravede metalkabler. Radio-indstillingen kan ikke vise hvad kilden er, kun hvor den ligger. 

I Generator-indstillingen opdager kabelsøgeren signaler genereret af Generatoren, fra lederne. Signal generatoren udsender et kendt signal i de ledende kabler/rør som kan spores med kabelsøgeren. Generator-indstillingen kan også detektere det signal, der transmitteres af en sonde for sporing af ikke-metalliske rør. 

AllScan-indstillingen søger på alle frekvenser af signalet fra den laveste af Power-signalet og helt op til og med 33 kHz. Denne alt-i-en-funktion kan opdage usædvanlige frekvenssignaler ofte overset i de traditionelle Power-. Radio-, og Generator-indstillinger. Denne indstilling kan fremskynde lokaliseringsprocessen med blot en enkelt gennemgang i søgeområdet. 

Hvis du har spørgsmål angående CAT&Genny, så kan du gerne kontakte os på md@c-tv.dk eller ring på +45 2060 3018. 

Om C-TV Technology

C-TV Technology er en nordisk forhandler  og importør af kloakudstyr til det skandinaviske markedet. Mens kontoret ligger i Aalborg, leverer C-TV Technology i hele Danmark. Vores store udvalg af produkter kan inddeles i fem hovedkategorier: TV-inspektion, Spul&Sug, Spor&Søg, No Dig, og Andet Udstyr. 

C-TV Technology A/S
Porsvej 9
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26636701
P nummer: 1009142351

Kontaktperson

MD
Mads Delmar
md@c-tv.dk

Send til en kollega

0.047