23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvad bruges kloakdyser og spuledyser til?

Kloakdyser og spuledyser er vigtige til vedligeholdese af kloaknettet.

Hvad er spuledyser og kloakdyser?

Spuledyser er komponenter, der bruges til distrubution af væske, gas eller luft på en flade eller et område, hvor der er brug for en kontrolleret oversprøjtning og fordeling. Det kan være i forbindelse med, at en overflade skal vaskes, spules, forstøves, nedkøles eller opvarmes. 

Der findes dyser til alle formål. Kloakdyser eller spuledyser har til opgave at rense en kloak for skidt og snavs, og disse dyser er blandt de mest almindelige. 

Virkningsgraden af kloakdyser er afhængig af, om højtryksdysen er tilpasset til højtryksspuleagregatet. Det anbefales derfor ikke, at du bruger de samme kloakdyser til flere forskellige enheder. Det anbefales derfor ikke, at du bruger de samme kloakdyser til flere forskellige enheder. Størrelse og vægten på dysen skal desuden afpasses efter opgavens karakter. 

Hvorfor skal man bruge kloakdyser og spuledyser?

Kloakken omfatter hele systemet af rør og brønde, der findes under og omkring en bolig. Her ledes spildevandet fra køkken, badeværelser og bryggers ud i det kommunale kloaknet, hvorfra det bliver ledt videre til renseanlægget. 

Både rør og brønde har brug for at blive vedligeholdt, selv om kloakken sjældent er den installation, der får mest opmærksomhed fra husejere. Der er dog mange gode grunde til jævnligt at undersøge kloakken for skader og samtidig få den renset grundigt med spuledyser.

Tilstoppede og misligholdte rør kan give vandskader, og rørene kan stoppe til af mange forskellige årsager. Der kan eksempelvis være rødder, der er vokset ind i samlingerne mellem rørene, eller rørene kan være revnet pga. Alder eller skader. Sluttelig kan der også være genstande, der er havnet i kloakken, og som blokerer rørene.

Som husejer har man pligt til at vedligeholde kloakrørene, og den bedste måde at gøre det på er ved at få dem spulet med de rigtige spuledyser af en autoriseret kloakmand. 

Hvordan vedligeholdes kloaknettet med kloakdyser og spuledyser?

Når kloakrørene skal spules og renses, er det en opgave for en autoriseret kloakmester. Kloakmesteren spuler rørene ved hjælp af spuledyser, der er tilpasset opgaven. 

Som privatperson kan man også gøre noget for at vedligeholde kloakken og forebygge, at rørene stopper til. Eksempelvis er det en god idé at holde øje med, om der samler sig ting i brønde og tagbrønde. Derudover skal man følge de generelle råd om ikke at smide tørre ting som fx bleer i toilettet og ikke hælde fx stegefedt i køkkenvasken, hvor det kan sætte sig på rørene og stoppe og beskadige dem. 

Om C-TV Technology

C-TV Technology er en nordisk forhandler og importør af kloakudstyr til det skandinaviske markedet. Mens kontoret ligger i Aalborg, leverer C-TV Technology i hele Danmark. Vores store udvalg af produkter kan inddeles i fem hovedkategorier: TV-inspektion, Højtryksspuler&Sug, Spor&Søg, No Dig, og Andet Udstyr

C-TV Technology A/S
Porsvej 9
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26636701
P nummer: 1009142351

Kontaktperson

MD
Mads Delmar
md@c-tv.dk

Send til en kollega

0.048