23948sdkhjf

Anlægsgartner genvinder stor driftskontrakt - og efterlyser flere med samme fokus

Anlægsgartnervirksomheden OKNygaard har eftersøgt et større fokus på bæredygtighed i offentlige udbud. Nu har de netop genvundet driftskontrakten med Herlev Kommune, hvor miljømæssig bæredygtighed netop har været essentielle dele af udvælgelseskriterierne

For nylig gik OKNygaards adm. direktør, Ole Kjærgaard, ud og kaldte på øget fokus på bæredygtighed og grøn omstilling i kommunernes udbud. 

Anlægsgartnervirksomheden savnede, at kommunerne honorerede de virksomheder, der vælger at investere tid og penge i alternative løsninger, der i højere grad tager hensyn til miljø og klima.

Men der findes kommuner derude, hvori de grønne visioner har en stor rolle i indkøb og udbudsprocesser. Blandt andet 

Det styrker den grønne omstilling, når vi som bydende virksomhed ’tvinges’ til at tænke miljøhensyn og bæredygtighed ind i vores løsninger. Stig Hvelplund, tilbudschef for OKNygaard Drift

Derfor er det også en sejr for OKNygaard, der netop har genvundet den 4-årige driftskontrakt med Herlev Kommune, lyder det fra Stig Hvelplund, der er tilbudschef for OKNygaard Drift, i en pressemeddelelse.

I udbuddet har kommunen prioriteret leverandører, der bedst muligt kan sikre miljø- og naturhensyn i deres opgaveløsning, herunder CO2-udledning fra transport, materialetyper og biodiversitet.

- Det styrker den grønne omstilling, når vi som bydende virksomhed ’tvinges’ til at tænke miljøhensyn og bæredygtighed ind i vores løsninger. Det gør vi allerede i OKNygaard, men det er netop denne skubben på en grønnere udvikling, vi har efterspurgt længe, udtaler han.

Når grøn omstilling bliver til konkrete kriterier

Stig Hvelplund fortæller videre, at OKNygaard vil sætte en bred pallet af grønne løsninger i spil, når de skal løse opgaverne for Herlev Kommune.

- Som et led i opgaveløsningen ved Herlev Kommune kører vores medarbejdere i elbiler, og maskinerne er eldrevne eller kører på HVO-biodiesel. Vi benytter elektronisk ruteplanlægning som en måde at begrænse transport, ligesom vi skal genbruge materialer.

OKNygaard bæredygtighedsstrategi

  • OKNygaard har vedtaget en bæredygtighedsstrategi, som indeholder 10 mål, der sikrer, at bæredygtighed gennemsyrer alle dele af organisationen og siver videre ud i samfundet. 
  • Det indebærer bl.a. CO2-reduktion, øget ressourceanvendelse, øget biodiversitet, høj medarbejdertrivsel, etablering af partnerskaber og at skærpe opmærksomheden på vigtige samfundsemner som klimaforandringer og natur- og biodiversitetskrisen.

Kilde OKNygaard

Det er dog ikke kun større miljøhensyn, der har sat dagsordenen for OKNygaards udførelse af grøn drift hos Herlev Kommune. Også kommunens biodiversitet skal øges. Som en del af udbudskravene har OKNygaard udarbejdet en plan for at skabe mere vild natur, der gavner biodiversiteten. 

Den involverer bl.a. workshops om biodiversitet og inspirationsture til forskellige lokationer, hvor grøn drift er blevet gentænkt.

-Vi har omfattende erfaring med, hvordan man skaber biodiversitet på eksisterende arealer, og en af de bedste løsninger er at omlægge måden, græsset bliver slået på. Derfor kommer vi til kun at klippe græsarealerne én gang om året og i forskellige etaper af hensyn til levestederne, slutter Stig Hvelplund.

Kort om kontrakten

Driftskontrakten mellem OKNygaard og Herlev Kommune er gældende for en fireårig periode med start 1. april 2023. Kontrakten indeholder både grøn drift og vintertjeneste. 

OKNygaard har 14 folk gående i Herlev Kommune for at løfte opgaven.

Den genvundne driftskontrakt med Herlev Kommune har kastet et pilotprojekt af sig, hvor OKNygaard sammen med SAC Biler A/S skal bruge de næste 12 måneder på at indsamle data om brugen af elbiler ved den type driftsarbejde, som anlægsgartnervirksomheden blandt andet udfører hos Herlev Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078