23948sdkhjf

Har brugt en hel uge på arbejdsmiljø

Teknikentreprenøren GK Gruppen har holdt en fælles arbejdsmiljøuge for hele koncernen for at fokusere på sikkerhedskulturen

I forbindelse med den årlige Arbejdsmiljøuge har GK Gruppen holdt en fælles arbejdsmiljøuge for hele koncernen i Norge, Sverige og Danmark. I hele ugen har der været særligt fokus på risikokultur, værktøjer til risikovurdering, systematik for byggepladsbesøg og -rundering, ligesom alle ansatte får en opfriskning af den grundlæggende viden om sundhed, miljø og sikkerhed.

- Arbejdsmiljøugen er en tid, hvor vi samles som koncern for at fokusere på vores medarbejderes trivsel og sikkerhed. Det er vores ansvar at sikre, at alle har de rette værktøjer og viden. Denne uge er derfor en oplagt chance for at genopfriske og styrke vores fælles forpligtelse til et sikkert og sundt arbejdsmiljø, forklarer adm. direktør Jørgen L. Christensen fra GK Danmark i en pressemeddelelse.

Målet er at opbygge tillid og tryghed blandt medarbejdere, kunder og leverandører, som sker gennem et systematisk og målrettet arbejdsmiljøarbejde Jørgen L. Christensen, adm. direktør GK Danmark

- I vores risikofyldte branche prioriterer vi en stærk sikkerhedskultur og et sundt arbejdsmiljø. Vi arbejder derfor dedikeret og professionelt med konstant fokus på forbedringstiltag for at skabe et trygt og inkluderende arbejdsmiljø for alle. Målet er at opbygge tillid og tryghed blandt medarbejdere, kunder og leverandører, som sker gennem et systematisk og målrettet arbejdsmiljøarbejde, fremhæver Jørgen L. Christensen.

Han fortæller videre, at GK's vision er at have et arbejdsmiljø og en sikkerhedskultur, hvor alle medarbejdere bidrager til nul skader og ulykker gennem professionelle og ansvarlige holdninger og valg. Systematiske og målrettede arbejdsmiljøtiltag er derfor en kernekomponent i koncernens tilgang.

Opfordres til at reflektere

Som en del af arbejdsmiljøugen har GK sat fokus på vigtigheden af en sund og stærk sikkerhedskultur og arbejdsmiljø. Derfor har virksomheden designet ti forskellige plakater med vigtige helbreds- , sikkerheds- og miljøbudskaber.

- Plakaterne bruger nudging til at opfordre medarbejdere til at reflektere over vigtigheden af et godt arbejdsmiljø. Ved at anvende nudging teknikker i kommunikationen sigter vi efter at påvirke medarbejdernes adfærd på en positiv måde og fremme en proaktiv sikkerhedskultur, fremhæver regionsdirektør Lars Sjørring, der er idémager bag kampagnen, som er udført sammen med GK’s bureau.

I 2022, havde koncernen 38 arbejdsulykker med fravær, hvoraf ingen var alvorlige ulykker. De fleste var fald- og snitskader. Derefter kom slag- og klemmeskader samt stød. I 2023 har der været en stigning i antallet af ulykker med fravær, men ulykkerne har et langt mindre skadeomfang sammenlignet med 2022. Derudover rapporteres der generelt flere nær-ved-ulykker og andet inden for arbejdsmiljø, hvilket er et fokusområde for GK, som bidrager til at forebygge de mest alvorlige hændelser.

Artiklen er en del af temaet AUTORISERET.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125