23948sdkhjf

Vinduesproducent opkvalificerer i lavsæsonen

Efter flere år med fuldt tryk på kedlerne har dalende aktivitet givet plads til opkvalificering hos vinduesproducent

Hos Outline i Farsø har man efter et par år i højt tempo fundet tilbage til mere normale tilstande. Dermed er der igen forskel på sommerens højsæson og vinterens lavsæson, og det giver plads til kurser og efteruddannelse, som kommer både nye og garvede medarbejdere til gode.

Det oplyser vinduesproducenten i en pressemeddelelse.

En lang række produktionsmedarbejdere er netop nu i fuld gang med at blive opkvalificeret, og på kurserne får de blandt andet et bedre indblik i deres kollegaers hverdag og lærer, hvordan de lever op til virksomhedens kvalitetskrav.

– I de seneste par år har der været en helt ekstraordinært høj renoveringslyst blandt boligejerne, hvilket har medført ualmindelig høj aktivitet på vores fabrik. Nu ser vi ind i en periode med mere normale sæsonudsving, som giver bedre mulighed for at opkvalificere vores produktionsmedarbejdere, siger Michael Hejlesen, produktionschef hos Outline.

I år forventer vinduesproducenten at omtrent 40 medarbejdere skal afsted på kurser, der er særligt tilrettelagt efter Outlines produktion og hverdagen i virksomheden.

– Det overordnede mål er at klæde vores medarbejdere endnu bedre på til jobbet, og i løbet af kursusdagene får de blandt andet en forståelse for hinandens arbejdsopgaver på tværs af virksomheden, en forståelse af Lean-principperne, der for eksempel omhandler, hvordan vi skaber værdi for kunden og eliminerer spild, og så får medarbejderne også træning i de principper, der ligger til grund for vores kvalitetsstyringssystem, fortæller produktionschefen.

For nye og gamle

Outline har et fast samarbejde med Flemming Linders, der er ekstern underviser på Skive College, og som har et indgående kendskab til træindustrien. Han har siden 2016 undervist medarbejderne hos Outline, og ifølge ham har det langvarige samarbejde skabt en helt særlig dynamik mellem ham og vinduesproducenten.

- Det er et stort plus, at jeg kender Outlines kultur og arbejdsgange, men det er mindst lige så vigtigt, at medarbejderne kender mig, for det giver en gensidig tillid, siger Flemming Linders og fortsætter: 

- Vi arbejder med tre moduler i kurset, der giver medarbejderne mere faglighed, stolthed over arbejdet og en forståelse for, hvordan deres arbejde hænger sammen med den øvrige produktion. En anden styrke ved kurserne er, at vi blander medarbejderne på tværs af faglighed, opgaver og arbejdstider, så de møder kollegaer, som de ellers aldrig ser i dagligdagen, siger han.

Flemming Linders underviser også nye medarbejdere, der får en introduktion til Outline og en god start i virksomheden. Det har vist sig så populært, at medarbejdere, der har arbejdet i virksomheden i mange år, også har efterspurgt introduktionskurset, fortæller Michael Hejlesen.

- De nyansatte bliver tilknyttet en mentorordning, så de får en god oplæring og hurtigt kommer ind i produktionen og fællesskabet. Men vi sender dem også på kursus, så de får en ordentlig introduktion til vores principper, og hvordan vi arbejder med dem, forklarer produktionschefen. 

Og det er en indsigt, som også de øvrige produktionsmedarbejdere er begyndt at efterspørge. 

- Det giver rigtig god mening, at både nye og mere garvede medarbejdere kommer på kursus i vores arbejdsgange og principper, fordi det øger den fælles forståelse for, hvordan vi bedst arbejder sammen på tværs af virksomheden, siger Michael Hejlesen.

Kursusrækken hos Outline Vinduer finder sted over flere uger i løbet af årets første måneder og er tilrettelagt fleksibelt, så produktionen fortsætter sideløbende med efteruddannelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125