23948sdkhjf

Underjordiske laboratorier

DTU Fotonik forsker i lys, og en del af denne forskning foregår i mørke. Derfor indrettes den nye bygning 340 bl.a. med underjordiske laboratorier
Modsat de fleste nybyggerier, hvor ovenlys og store transparente facader sikrer adgang til dagslys i bygningens indre, skal den nye bygning til DTU Fotonik dække et noget anderledes behov. Meget af forskningen i lys kræver nemlig mørke, og det tages der højde for i udformningen, hvor de mange laboratorier i underetagen bygges langt ind i terrænspringet syd for Richard Petersens Plads.

Dermed placeres laboratorierne under et grønt område mellem den nye bygning og instituttets eksisterende bygning 343. I fællesarealerne mellem laboratorierne sikrer lystunneler forbundet med LED-belysning et behageligt, velbelyst miljø.

Et bånd af lys i facaden

Med bygning 340 får DTU Fotonik en samlet hovedindgang ved hjørnet af Asmussens Allé og forbindelsesvejen til Richard Petersens Plads. Indenfor fører et fordelingsareal gæster, studerende og medarbejdere videre op i bygningen langs hovedfacaden. .

Store vinduer og særlig lyssætning vil præge facaden og medvirke til at åbne bygningen mod omgivelserne. Udefra vil det synes som om et bånd af lys er ’skåret’ ind i facaden

Der vil også være en indgang til bygning 340 fra bunden af Ørsteds Plads lige over for kantinebygningen 342. Her kobles bygningen sammen med auditoriebygning 341 og den eksisterende bygning 343, der også fremover skal huse DTU Fotonik.

Den nye bygning 340 vil ud over ankomstarealerne og laboratorierne også blive indrettet med kontorer, møderum og et større areal med studenterarbejdspladser og café. Det er målet, at det mere åbne og integrerede miljø vil give endnu større interesse blandt de studerende for instituttets arbejdsområde.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063